Bagaimana Tahap Kesihatan Anda?

Bagaimana Tahap Kesihatan Anda?

Lakukan sendiri analisa Tahap Kesihatan dari semasa kesemasa untuk mencari penyelesaian pantas sebelum keadaan kesihatan anda menjadi kritikal dengan menjawab checklist kesihatan berikut yang disediakan olih pakar pemakanan Shaklee.

Sering kita keliru akan perbezaan antara simptom kekurangan zat dengan penyakit sebenar. Simptom-simptom berikut adalah disebabkan zat yang tidak seimbang dan gaya hidup yang kurang baik seperti merokok, pengambilan alkohol dan kurang exercise.

 

PROGRAM KESEDARAN DIRI

(checklist Tahap Kesihatan ini disediakan oleh pakar pemakanan) Mencegah Lebih Baik Dari Mengubati Baiki Tahap Kesihatan Dalam 90 Hari kerana sel berubah setiap 90 hari

Nama——————————                          Tel—————————–

Umur——————————                            Tarikh————————

_________________________________________________________________________

No       Simptom                                                  Supplement/Nutrition

_________________________________________________________________________

1   Kurang tenaga/susah bangun tidur               Vivix, Colagen

2   Selalu pening kepala                                      Powder, ESP,

3   Gusi berdarah                                                  Vita lea, Vita- C,

4   Mudah lebam                                                    B- Complex,

5   Gugup dan gementar                                       DTX complex

6  Mengantuk                                                          Nutriferon

7   Keinginan terhadap makanan manis

8   Kurang berat badan

_________________________________________________________________________

9    Berat badan yang berlebihan            Cinch Shake & tea,herblax

_________________________________________________________________________

10  Penghadaman yang kurang baik        Peppermint ginger, alfalfa

_________________________________________________________________________

11  Kekeringan mata/ penglihatan kurang                       Carotomax

_________________________________________________________________________

12  Kuku mudah pecah

13  Kebas kaki tangan                                       Osteomatrix, Alfalfa,

14  Kejang kaki                                                   Joint Health Complex

15  Sakit-sakit badan                                         B-Complex, Omega

16  Bahu yang kaku

_________________________________________________________________________

17  Sembelit                                                    Herblax, Alfalfa

_________________________________________________________________________

18  Rambut gugur                                          Zinc Complex, ESP

_________________________________________________________________________

19  Selalu mengambil pain killer                 B – Complex

_________________________________________________________________________

20  Mudah selsema                                     Vita C / Vivix

21  Nafas berbau

 _________________________________________________________________________

22  Diet tinggi kandunagn lemak           Lecithin,  Omega, Vita E

__________________________________________________________________________

23  Senggugut/ putus haid                      GLA Complex, Osteomatrix

__________________________________________________________________________

24  Susah tidur/ sakit sendi                  Omega, Osteomatrix

__________________________________________________________________________

Terima kash kerana telah singgah di ejazbeauty,com, jangan lupa ke page video ejazbeauty, kerana terdapat banyak video-video yang bermaklumat di sana…syukran.

Keterangan Lanjut dan konsultasi percuma dan panduan produk  yang bersesuaian dengan budget anda bolih email ke ejazbeauty@gmail.com

atau

sms/whatsapp/wechat 0123701514 EJAZ

 

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

call to action

23 thoughts on “Bagaimana Tahap Kesihatan Anda?

  1. Pingback: Cara Makan Vitamin Shaklee Paling Berkesan. | Ejaz Beauty Lounge

  2. Puan, saya berumur 44 tahun dan obes. selalu kebas kaki kalau duduk lama. pastu kekadang sakit2 sendi juga. Apa vitamin yang perlu saya utamakan untuk sihat dan kurus dengan budget yang sederhana? mohon bantuan puan ye..

    • Assalamualaikum puan Sarifah, tk kerana sudi singgah di blog saya.

      Untuk umur lebih 35, perempuan memang biasa sakit lutut dan sendi, terutama kalau tak amalkan pengambilan kalsium berkualiti, tambahan kalau obes lutut terpaksa tanggung bebas yang lebih kan puan.

      untuk masalah pn Sarifah, paling sikit pun mesti ada – esp untuk bina sel-sel yg rosak semula, vitalea utk bg sel sihat hujung rambut sampai hjg kaki, B complex untuk masalah kebas2/ urat saraf, osteomatrix lutut dan tulang, (alfalfa,lecithin dan omega- untuk turun berat badab dan mencegah darah tinggi, kencing manis, jantung strok…ini risiko untuk orng obes puan, omega juga bagus untuk tambah cecair lutut)

      Bagus lagi kalau ada E dan Joint health-tp blh ambik kemudian)

      Pelaburan pertama agak besar tapi kuantiti setiap botol banyak so blh tahan antara 2-4 bulan)

      Tp kalau lutut dah rosak kos operation minimum 30000 pn..cuma bertahan 5 tahun, tp tetap yang asli adalah yang terbaik.

      lnilah saranan saya, tp kalu puan rasa melebihi budget, kita bolih bincang ambk kurangkan lagi peringkat pertama…nanti tambah2..

      Tq…keep in touch..

  3. Pingback: Persoalan Yang Sering Ditanya Tentang Cara Makan Shaklee | Ejaz Beauty Lounge

  4. Pingback: Cara makan vitamin Shaklee yang sangat berkesan | Let's Get Healthy

  5. Pingback: Panduan Menggunakan Produk Shaklee Kategori Wajib - Ejaz Beauty Lounge

  6. Salam puan..saya ad membeli set kulit seperti alfafa vita c b complex dan esp.boleh ka sy mengambil esp bersama alfafa dan vita c sahaja? Sbab menurut di bloq2 yg saya baca b complex boleh menaikan berat badan.

    • Salam, ada juga yang kata selera bertambah selepas ambik b co, tapi bco penting untuk banayk hal ie,stress control, sistem saraf, convert food into energy dsb.

      mungkin blh ambik vitalea dlu sbb dlm vitalea ada bco jg sekadar memadai, dan vitalea lengkap semua nya yg wajib bg badan so otak xsignal lapar, ambik selepas mkn bersama c, b dan alf, alf blh seb atau selepas

  7. Pingback: Vitamin Shaklee Vs Ubat - Ejaz Beauty Lounge

  8. Selamat pagi puan.

    Saya selalu lesu apabila bangun pagi dan kadang2 pening. Check darah tapi ok pula.
    Apakah yang boleh saya ambil dan adakah akan berlaku Healing Crisis?

    Terima kasih

  9. salam…sy nak tanya suami saya ada penyakit kencing manis. baru2 ni bacaan ny meningkt kpd 10. umurny sekitar 36 . ada tak produk yg sesuai utk turunkan bacaan darahny..bajet sy dlm 200 je.

  10. salam puan, boleh tak vitamin B – Complex,E- Complex and Osteomatrix diambil bersama? dan bagaimana cara pengambilan? thanks

  11. Pingback: Kenapa Shaklee? - Pengedar Shaklee di Gombak

  12. As salam pn, saya nak tanya ayah saya menghadapi penyakit kencing manis tahap 4 yang mana buah pinggangnya hanya dapat berfungsi 27% sahaja. Saya ada terbaca berkenaan VIVIX yang dapat membantu pesakit kencing manis menurunkan tahap penyakit tersebut.

    Saya belikan ayah saya VIVIX dan beliau minum selepas makan dan setelah cucuk insulin, tapi sebaliknya selepas minum beliau akan Hypo..atau mungkin cara makan ubat itu silap..pohon nasihat puan

  13. As salam. Saya mengalami masalah keguguran rambut yg teruk walaupun Baru 18 tahun. Tetapi saya tiada penyakit apa2. Dan saya juga sering kali mengantuk Dan selera makan saya sgt tinggi. Saya juga sering selesema Dan sering lebam2 . Kulit saya juga tidak sihat,berjerawat Dan berparut. Boleh bagi saya satu produk shaklee yg sesuai dgn saya??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*