Puasa Sihat Bertenaga Dengan Shaklee

 

 

Assalamualaikum, kepada semua pengunjung blog saya yang dihormati. Salam Ramadan Mubarak

Bila memasuki bulan ramadan, ramai yang tertanya-tanya camana pulak CARA NAK MAKAN SHAKLEE ni, perlu kurangkan dos ke sebab tak boleh minum pada siang hari takut tak cukup air dsb.

Ok, cara pengambilan Shaklee tu sama je, sebab kita juga makan 3 kali di bulan Ramadan cuma instead of siang tukar malam je.

Sarapan Pagi  = Waktu Buka

Lunch = Lepas Terawih/ Morey

Dinner = Sahur

Dari segi dosnya, so far saya dan kawan-kawan yang dah lama amalkan Shaklee semasa Ramadan, tak perlu untuk dikurangkan sebab kita boleh minum cukup air di malam hari.

 

Puasa Sihat Bertenaga Dengan Shaklee 

Antara produk yang sangat digalakkan diambil di sepanjang bulan Ramadhan ialah PERFORMANCE DRINK, minuman yang membantu tubuh kita menghidrat semula setelah seharian berpuasa.

Performance Drink berperisa orange ni sedap diminum sejuk dengan ais atau air pada suhu bilik. Hanya perlu kacau saja, Ia mudah larut walau dalam air sejuk.

Minumlah Performance Drink pada waktu sahur dan berbuka. Sangat-sangat membantu bagi semua terutama ibu yang menyusukan anak. Insya-Allah, hasilnya, sehingga jam 5 petang pun hasil pam susu seperti biasa, seperti hari-hari lain yang mana bukan keadaan berpuasa – Testimoni.

Kenapa Performance Drink Shaklee

Kerana Shaklee Performance terbukti secara klinikal mengandungi lebih banyak elektrolit dan menyalurkan lebih banyak tenaga berbanding jenama minuman hidrasi yang lain.

Mengandungi formula unik shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta.

Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberi tenaga berterusan tanpa mengganggu kestabilan gula dalam darah.

Puasa Sihat Bertenaga Dengan Shaklee

Produk set puasa kedua penting ialah ESP, Klik sini untuk keterangan lengkap tentang produk.

ESP protin lengkap Shaklee ini sangat penting kerana dia mencegah dan membaik pulih mesalah gastrik yang kerap berlaku dibulan Ramadan, juga dia meberikan rasa kenyang dan bertenaga yang lebih lama berbanding karbohidrat.

Puasa Sihat Bertenaga Dengan Shaklee

Vitamin ketiga penting atau pelengkap untuk bulan ramadan bagi yang baru mula2 berjinak dengan Shaklee ialah Vitalea, klik sini untuk keterangan lengkap produk

Vitalea mengandungi 12 vitamin wajib, 7 minerals wajib, dua biji sehari selepas makan, memenuhi keperluan sel-sel dari hujung rambut ke hujung kaki seperti yang di sarankan oleh USRDA.

Apabila kita ambil sebiji Vitalea selepas makan, dua kali sehari, kita mampu memberikan zat2 wajib, maka otak akan signal KENYANG, dan makan terasa puas, berpuasa terasa selesa, berbanding bila ada vitamin wajib tertentu tiada, otak akan signal LAPAR,  sebab ada yang tiada, maka puasanya asik lapar, dari segi sainsnya.

TIPS Puasa Sihat Bertenaga Dengan Shaklee

1-Minum lebih air kerana vitamin Shaklee sangat tinggi dan lengkap kandungan nya.

2- Jangan berbuka dengan air sejuk kerana badan ketika itu lemah; bayangkan masuk sejuk, air     kencing kita panas.

3- Berbuka dengan ESP dan performance untuk tenaga segera sebelum makan makanan yang       kompleks. Makanan perlu melalui proses tertentu sebelum mampu melepaskan tenaga,             biasanya lepas terawih baru rasa bertenaga..

Jaminan Ketulenan Shaklee

Tidak mengandungi perasa tiruan, pemanis atau sebarang bahan pengawit.

PENAFIAN

Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*