Daftar Ahli Shaklee Dengan Penaja Yang Berwibawa

Daftar Ahli Shaklee Dengan Penaja Yang Berwibawa

Pengedar shaklee memang macam cendawan tumbuh kini. Kehebatan produk terus menjadi sebutan dan buah mulut di mana-mana. Pengedar boleh dihubungi di mana-mana seperti di FB, Blog, kawan sepejabat, dsb.

Cuma melalui pemerhatian saya, ramai pada peringkat awal cuma memikirkan sesiapa saja boleh menjadi penaja (mak shaklee) mereka asal mereka boleh beli produk dan jadi ahli.

sid

Agak malanglah kalau sudah ‘terjadi’ ahli shaklee dibawah penaja tak berwibawa kerana keahlian shaklee adalah seumur hidup

 

 

Daftar Ahli Shaklee Dengan Penaja Yang Berwibawa-

we are shaklee

Ketahui Hak Anda Sebagai Anak Shaklee

Sebelum menjadi ahli, kenali atau ambil tau siapa bakal penaja kita kerana

mak shaklee kita ada manfaat dari anak shakleenya.

 

Antara Peranan dan Tanggung-jawab penaja ialah:

1. Berkemampuan membimbing tentang produk.

Ramai mengadu  mak shaklee mereka tak beri khidmat konsultasi produk

yang meyakinkan sehingga mereka tak yakin untuk makan produk.

Ada yang kata bila ditanya macamana nak minum protin, dia jawab ikut suka…

Lebih mencabar apabila berlaku healing crisis, ada yang terus matikan hp

atau tak menjawab panggilan lagi, disini letaknya pengetahuan sebenar

seorang SID berwibawa tentang produk, kerana pemahaman produk membentuk disiplin terhadap amalan pemakanan suplimen.

 

2. Pengetahuan tentang Bisnes Plan Shaklee

Tujuan Dr Forest C. Shaklee tidak meletakkan rangkaian produk shaklee di

kedai-kedai farmasi, ialah supaya pengguna-penguna shaklee yang mendapat

manfaat dari perniagaan shaklee, bukan tokeh-tokeh farmasi.

 cash,car,trip

Caranya ialah kita makan shaklee, rasa bagus dan beritahu keluarga dan kawan-kawan baik kita, begitu lah seterusnya.

Ibarat dari satu anak benih, jadi pokok, berbuah dan tumbuh pokok lain,

begitulah seterusnya lagi dan lagi sehingga menjadi dusun seterusnya

berkembang menjadi ‘forest ‘ buah-buahan.

Mak shaklee anda bertanggung-jawab membimbing anak-anak shaklee mereka

yang berminat dengan perniagaan shaklee cara yang terbaik.

Bagaimana pengiraan bonus, kelayakan program kereta, kelayakan melancung

dan segala peluang-peluang yang shaklee sediakan.

 

3. Fleksibiliti Masa

Adakah mak shaklee nanti mampu dihubungi pada jangkamasa panjang atau

amat terhad, mempunyai waktu yang fleksibal untuk keperluan online dan offline.

 

Bagaimana Untuk Daftar ahli Shaklee

1. Mesti ada Penaja, seorang yang telah berdaftar sebagai pengedar Shaklee (SID).

 

2. Rm65.00 yuran ahli seumur hidup tambah rm !0.00 untuk postage beg

ahli.Jika daftar di mana-mana cawangan shaklee, hanya rm65.00, kit ambik sendiri.

 

3. Keahlian Percuma seumur hidup sekiranya terus membuat belian

sebanyak 200 uv bersamaan lebih kurang rm660.00. Belian melebihi

150 uv juga telah melayakkan bonus pertama dalam shaklee.

 

Kelebihan Daftar Ahli Shaklee, Antaranya:

1. Kelayakan membeli pada harga ahli  seumur hidup.

2. Peluang menjana pendapatan lumayan dalam shaklee.

3. Peluang mendapat bonus kereta.

4. Peluang melancung mewah untuk dalam negara, umrah dan antarabangsa.

convention

5. Peluang memiliki perniagaan sendiri tetapi ada bantuan upline kerana konsep

win-win dalam Network Marketing bisness.

 

Daftar Ahli Shaklee,

Kesimpulan

Saya amat mengalu-ngalukan sesiapa yang ingin berdaftar sebagai ahli shaklee dengan saya dan akan cuba memberikan coaching yang terbaik sesuai dengan pengalaman shaklee saya, lnsyallah.

 

Pengedar Shaklee dibawah saya juga akan didedahkan dengan people’s skills seperti skil kepimpinan, komunikasi, rapport dsb kerana shaklee merupakan “people’s business”

Berurusan dengan manusia adalah paling mencabar, emosi mereka kena

diurus cara terbaik…hasilnya juga pasti terbaik.

 

 “Leaders are Made not Born”

 

 ejaz call to action

 

 

 

16 thoughts on “Daftar Ahli Shaklee Dengan Penaja Yang Berwibawa

  1. Pingback: Daftar Ahli Shaklee dengan Pengedar Shaklee Wangsa Maju Kuala Lumpur

  2. Assalam.. admire dengan cara puan menyampaikan ilmu.
    Moga bermanfaat 🙂
    Sudah ketentuan saya tidak menemukan upline seperti Puan.
    Terima kasih x terhingga .. singgah di blog ini sahaja sudah memadai^^

  3. assalamualaikum….saya rasa saya berminat untuk jd downline puan.saya tinggal di taman pinggiran batu caves.dan saya harap puan boleh beri tunjuk ajar kepada saya.

    • waalaikumussalam, tentu saya berbesar hati kalau Aida berminat nak jadi downline saya, lnsyallah saya mmg coach group saya n my hp onn 24/7, blh sms sy di 0123701514, nnt sy hubungi..tq

  4. Pingback: Senarai Pengedar Shaklee Berdekatan Anda - Pengedar Shaklee di Gombak

  5. Asslamualaikum Pn. khadijah,
    Saya sebenarnya tengah mencari suplemen untuk diri yang terlalu stress sangat dengan kerja dan yang semakin tua dan seringkali tak sihat.

    bila saya google supplemen untuk…asyik-asyik shaklee je yang keluar. taip supplemen untuk benda lain….shaklee juga yang keluar. Terasa lah nak mencuba.

    Saya percaya dengan supplemen sebab saya ada masalah resdung. dulu asyik ke doktor. telan antibiotic and etc. tapi penyakit still ada and makin teruk. sehingga saya tergerak nak amalkan vitamin c dan resdung saya ”át bay”. At least sekarang dah improve banyak. sebab tu saya percaya dengan supplemen tapi untuk masalah lain saya tak tahu mana yang patut diambil. semakin tua banyak pula penyakit lain yang keluar.

    Bila ke farmasi, masalahnya saya jadi keliru nak telan apa and brand apa. nak cuba satu2…alahai…putih mata nak pilih

    sekarang ni, lepas makan pagi saya telan gingko and fish oil. gingko 3 kali sehari. pagi, tengahari dan malam. fish oil pagi dan malam. tiap malam sebelum tidur saya amalkan telan vitamin c 2 pil sebelum tidur.(Yang ni saya dah amalkan sejak resdung. sekarang dah masuk 4 tahun) 2000mg tiap malam. Dulu saya cuma ambil vit. c tapi baru-baru ni saya amalkan gingko dan fish oil untuk otak(untuk jadi lebih cerdas, penting untuk kerjaya saya) dan pelancaran darah…namun macam takde ape2 je pun…untuk fish oil dan gingko ni…

    Saya baru nak masuk 30 dan masih bujang tapi seringkali rasa badan macam orang tua. masalah angin teruk sangat. muka pun banyak problem. stress level saya mengalahkan perdana menteri…kerja memang selalu sangat travel.

    Badan pula bukan main semakin bertambah angka….masalah perempuan pun satu hal juga, especially bial stress sangat. seringkali rasa nak demam. mata pun dah makin teruk. banyak sangat mengadap pc.

    Boleh tak puan bimbing saya supplemen yang sesuai untuk masalah-masalah berikut:
    1. Masalah berat badan yang semakin laju naik biarpun dalam bmi yang sihat tapi saya khuatir berat semakin naik dan tidak terkawal….saya baru nak start exercise bulan ni….konon…ntah buat ntah tidak….

    2. Masalah angin almost setiap hari. tapi tak suka berurut. Bila masak sup letak banyak halia…sendawa boleh dengar jiran sebelah…tapi takkan tiap hari nak telan sup halia kan….My biggest problem actually.

    3. Masalah muka. berminyak dan ton tak sekata dan etc…..kalau muka tu boleh diperah minyaknya….boleh goreng ikan rsnya…habis membazir makeup je….tak sampai lapan jam…makeup dah lucut dek minyak muka.

    4. Masalah kulit. kering dan semakin gelap sebab banyak travel. muka berminyak tapi badan lain kering.

    5. Selalu rasa penat dan tidak bertenaga…balik kerja je…tumbang flat….bangun esok pagi kekadang masih rasa penat.

    6. masalah keputihan especially bila stress. tapi yang ni ok lagi sebab rajin minum yogurt. cuma kekadang tu risau juga.

    7. Masalah rambut. rambut gugur dan tidak bermaya. teruk… rambut saya lebat tapi gugur. tunggu masa sahaja nak botak ni kut. lepas tu nampak macam akar/ranting pokok je…

    8. Mood swing due to work stress. habis boss saya pun dimaki bila stress sangat…..silap hari ada kena pecat

    9. Mata makin rabun teruk dan sentiasa letih dan merah bila dah waktu malam. kerja saya banyak mengadap hp and pc.

    Saya baru 30 tahun dan masih bujang. memang takde masa untuk bersosial. rakan sosial saya cuma boss and client sahaja all the time. travel really a lot dan sering kerja sampai 10 atau 11 malam.

    Saya juga ingin tahu jika menjadi ahli, ada harga special ke? saya tak berkenan nak jadi pengedar sebab I Love My Current Job A Lot!

    • hmmmm, macam saya jugak dulu, badan 30an rasa 50an, bolih baca kisah saya di page About, tapi sbb sy alah sangat mengandung, nak panggil apa ye, nama…macam u still single tp badan dan tunjuk bnyak tanda2 kekurangan zat dan klu tak buat sesuatu blh membawa penyakit dan stress mmg la antara punca system down menyebabkan banyak penyakit.

      Better call sy for consultation, jd ahli utk makan sendiri pon blh.

    • Rokhizan berminat nak jd mbr ke, tak semestinya beli rm 660, cuma kalau rm 660, yuran ahli yg rm65 dikecualikan, jom join, cuba produk n share kebaikan shaklee, blh buat online…

  6. Pingback: Mudahnya Buat Duit Dengan Menjadi WAHM Shaklee - Pengedar Shaklee di Gombak

  7. Pingback: Cara Makan Vitamin Shaklee Paling Berkesan. - Pengedar Shaklee di Gombak

  8. assalamualaikum puan…sy sangat tertarik dengan entri ini. sy memohon kebenaran utk dijadikan entri di blog sy dan sy akan kreditkan kpd puan. trm ksh. jemput ke blog sy anggunjelita2014.blogspot.com. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*