Kenapa Saya Pilih Shaklee – Dr Forest C Shaklee dan Vitalised Mineral

Kenapa Saya Pilih Shaklee

Kenapa Saya  Pilih Shaklee ialah kerana Dr Forest C Shaklee adalah orang pertama mencipta vitamin dan formulanya yang berharmoni dengan alam semulajadi.

Title Perintis ditambah dengan latar belakang beliau dan ahli keluarga yang memang belajar dan mendekati kehidupan alam semula jadi menjadikan pilihan saya mantap dan berasa selamat dengan produk-produk yang dikeluarkan ditambah dengan teknologi The Shaklee Difference.

                                                forest shaklee

Dr Forest C Shaklee (1915)

Kenapa Saya Pilih Shaklee

Dr Forest C Shaklee, pengasas Shaklee Corporation tahun 1956, telah mencipta Mutlivitamin pertama di dunia (1915) di saat dimana konsep vitamin masih belum difahami oleh orang ramai. Cantuman dari dua perkataan VITA lised + MIN erals, melahirkan perkataan VITAMIN yang dikenali sehingga ke hari ini.

vitalized-minerals1

Kenapa Saya Pilih Shaklee

Takkala syarikat lain mengamalkan penggunaan plastik dan bahan-bahan sintetik, Shaklee kembali kepada semula jadi – dengan mencari bahan-bahan semulajadi yang tulen untuk menghasilkan vitanin dan beliau juga antara yang terawal mencipta bahan pencuci rumahbersifat Biodegradasi di dunia.

Dr Shaklee amat menekankan produk Semulajadi dan Biodegrasi dalam pemasaran produk-produknya.

Kenapa Saya Pilih Shaklee

Beliau juga merupakan yang pertama melancarkan perniagaan secara “Multi Level Marketing”,  untuk membolehkan para pelanggan nya bukan sahaja memiliki kesihatan dan juga kewangan

Tatkala ramai orang/syarikat membelanjakan wang untuk tujuan pengklanan dan pemasaran, Shaklee melaburkan berbilion ringgit sebagai ganjaran kepada para pengedarnya yang berkongsi tentang Shaklee.

Ditambah pula dengan jutaan ringgit yang dilaburkan untuk tujuan penyelidikan dan pembangunan produk kesihatan Shaklee.

Difahamkan sehingga kehari ini Shaklee Corporation telah membayar lebih daripada $6 billion kepada para pengedar yang juga penggunanya.

Kesimpulan Kenapa Saya Pilih Shaklee

Shaklee meneruskan kesinambungan di dalam menerajui kepercayaan bahawa kesihatan dan kebahagiaan manusia sebagai sandaran utama kepada pembentukkan kehidupan yang lebih baik – Shaklee Has Touched millions of People’s Life , their Health and Wealth <3 <3 <3

One thought on “Kenapa Saya Pilih Shaklee – Dr Forest C Shaklee dan Vitalised Mineral

  1. Pingback: Mudahnya Buat Duit Dengan Menjadi WAHM Shaklee - Pengedar Shaklee di Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*