Kenapa Shaklee?

Kenapa Shaklee?

Assalamualaikum semua pembaca blog saya yang dihormati…

Bagaimana ye saya boleh terjebak dengan Shaklee? Kenapa Shaklee?

Wah terjebak, macam menyesal je? Hehehe tak lah, provoke je…memang tak menyesal sekali-kali sebab alhamdulillah, selepas  mengamalkan shaklee secara berdisiplin saya rasa kesihatan saya lebih baik and aging gracefully hihihi, alhamdulillah…

Yang Aging Gracefully  tu sorry la kalau macam terperasan bunyinya ek, haha…..

 

Kenapa Shaklee?

Nak cerita motivasi sikitlah, cerita testimoni…huhu…

Baru-baru ni gi wedding anak geng ex uda, so jumpa ramai la, ada yang rapat ada yang tak berapa rapat masa kat Uda dulu, almaklumlah ada 17 tingkat…

Tengah makan-makan sambil bersembang-sembang, datang lah seorang ex-uda juga, lelaki bangsa serani, senior lah…menegur saya sambil ambik gambar2 kami….wow ur face macam buat reshape ye, ada buat ke atau ada special exercise, macam tulah lebih kurang soalannya, saya pon tak berapa faham, hehe, cuma yang saya agak jelas dia tanya umur sudah ada 40 ke?

Hmm dalam hati ada senyuman, hehe….hati perempuan…tapi saya tak lah kata saya ni nampak muda sampai macam tu, tapi ramai cakap saya nampak lebih muda dari usia, itu sudah mencukupikan…saya suka komen kak Valerie ni…

gracefully valerie

 

Saya dah 52 tahun, 16 oktober ni….bila dah masuk 5 siri ni proses penuaan tentulah semakin laju, diambang menopos lagi, tapi alhamdulillah… syukurlah saya dipertemukan dengan Shaklee dan mempunyai kefahaman yang jelas bahwa Shaklee adalah keperluan harian sel, makanan sel yang ada sukatan wajibnya setiap hari, bukan makan bila sakit jer…..shaklee bukan ubat..

ijah teksi

Gambar pada 10 ogos 2014…sempat posing while driving lagi buat tatapan pembaca blog saya, boleh la kan?…hehehe..

Nak share bukan apa, kalau saya boleh dapat feedback macam tu, sesapa pon tentu bolehkan? Yang penting tau apa keperluan badan melalui symptom-symptomnya, apa yang kena ambik lebih, apa yang wajib, apa yang sunat dsb..hahaha, banyak ilmu vitamin ni…kalau kena gayanya boleh elak penggunaan ubat-ubatan dadah tu..lnsyallah.

Kenapa Shaklee?

Sebab-sebab pemilihan:

!. Masa umur saya 30an saya rasa macam 50an seperti say share di  Page About, Saya terfikir kalau macam ni lemah sekarang, 50an nanti macamana keadaan saya, saya nak kekal cantik dan sihat. Saya prihatin.

2. Doktor shaklee orang pertama cipta vitamin, tahun 1915 di kala mana konsep vitamin masih belum  begitu difahami,  berlandaskan falsafah “Products in harmony with nature and good health”. Shaklee juga merupakan syarikat MLM pertama didunia, 1956, yang membayar komisyen pada pengguna yang berkongsi kebaikan produk yang dimakannya.

Shaklee-Legacy

3. Saya benar-benar mendalami ilmu product Shaklee diawal penglibatan saya bermula tahun 1997.

Memahami  teknologi “The Shaklee Difference” menimbulkan keyakinan untuk setia dan berdisiplin terhadap jenama untuk menikmati hasil jangka pendek dan jangka panjang yang diharapkan. Health is wealth..

Kenapa Shaklee?

 Apa yang saya makan?

Saya makan macam-macam, sebab bila kita dengar khasiat setiap produk semua nak makan, tapi kita boleh agih-agihkan pengambilan ie mana nak kena makan setiap hari, mana yang boleh dia selang-selangkan.

Keperluan wajib harian badan, esp, vitalea, Vita C, Bcomplex, osteomatrix, alfalfa dan lecithin, kalau nak lebih umph lagi boleh tambahlah vivix, collagen, E, Omega, gla dsb.

Insyallah makan 1 tahun, muda 2 tahun, nak takk, tak nak tak per hehe, minum air kosong lebih-lebih, penyerapan lebih baik 🙂

Kalau rasa mahal, shaklee sediakan peluang pendapatan, bonus kecik, sederhana, besar2an semua ada, caranya kita makan bagus share cerita dengan adik-beradik dan mak ayah kita, pastu masing-masing pon ada famili dan circle of frens masing2, maka berkembanglah biz shaklee kita…

Ok, cukuplah setakat itu cerita Kenapa Shaklee saya, jumpa lagi in my next sharing, lnsyallah, wassalam.

Produk bukan bertujuan mengganti rawatan, sila klik disini untuk Penafian.

Sila hubungi saya untuk pembelian dan konsultasi di nombor saya di bawah..

ibu

4 thoughts on “Kenapa Shaklee?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*