Majlis Perkahwinan Anak Perempuan ku…

Majlis Perkahwinan Anak Perempuan ku…

Assalamualaikum wbt…

Lama tak update blog ni, anak kawin la, puasa la, busy la, tak sempat la…macam-macam alasan ..nak seribu daya tak nak seribu dalih…haish

Di sini sekadar ingin merakam detik-detik kegembiraan di Majlis Perkahwinan pertama dalam keluarga sederhana ku, anak perempuan Balqis Mustafa, lebih dikenali sebagai Belle Mustafa…

 

Sekitar Majlis Akad Nikah

Nikah berlangsung pada pagi jumaat 8 Mei 2015, di Masjid Bukhari, KL, dihadiri keluarga terdekat jer, sebab hari jumaat, hari bekerja. Majlis asas saja.aqis wedding batal air sembahyang

 Jamuan untuk nikah di buat di sebelah malam dihadiri kaum keluarga dan beberapa kakitangan zalora warehouse yang mana menantu bekerja di sana.

Majlis bermula dari Jam 830-1130 malam….seterusnya biar gambar-gambar yang berbicara.

aqis wedding dulang boy

aqis wedding hantaran 2

Hantaran Pihak Lelaki

aqis wedding dulang girl

aqis wedding hantaran 1

Hantaran pihak Perempuan

aqis wedding malam nikah the pengantin

aqis wedding malam nikah family

aqis wedding wt dulang girl

aqis nikah me hubby n dulang girl

aqis wedding kambing golek

Antara menu, 2 ekor set kambing golek, sedappp….highly recommended…..

Sekitar Majlis Perkahwinan Anak Perempuan ku…

Majlis berlangsung pada 9 Mei 2015 di Bora Asmara, Sg Pencala, Damansara, KL.

kad kawin aqis

Kad kawin yang simple

Melihat pada nama ramai tertanya-tanya menantu dari mana, beliau berasal dari  Lithuania, sebuah negara yang kecil di eastern europe, kedutaan pun xde di malaysia, cuma ada small ofis je di sini, kedutaan terdekat di Beijing.

aqis wedding asmara pencala

Lokasi Majlis

aqis wedding makeup

Bersama make-up artis dan hair stylish

aqis wedding best man 2

Bersama pengapit, adik pengantin perempuan dan best fren Vyk dari London

aqis wedding my big family

Keluarga Besar Kami

(Ayah dan ibu Vyk turut hadir memeriahkan majlis)

aqis wedding pelamin

aqis wedding..pengantin aqis wedding, berjalan

Pengantin Baru

aqis wedding, my siblings

aqis wedding family sing

Bersama kaum kerabat, tema kala, salmon/oren

aqis wedding international

Kawan-kawan pengantin turut memeriahkan, muhibbah…

aqis wedding makan

Tetamu Menjamu selera

wedding comittee

Bersama sepupu sepapat ‘the committee”

aqis wedding wt itm frens

aqis wedding tetamu blk

Mengiringi Tetamu Pulang.

“Cenderahati”

door gift 2door gift 1

Wedding Planner

Walaubagaimanapon, alhamdulillah majlis berjalan lancar dan meriah. My sil kak Nadia Zainal merupakan wedding planner majlis yang berpengalaman luas mengendalikan majlis-majlis termasuk bertaraf mewah, thank you Kak Na.

wedding planner

Gambar wedding planner melancong merehatkan diri..haha

Majlis Perkahwinan Anak Perempuan ku…

Akhir kata mohon doakan pengantin menjadi muslim yang mukmin, Vyk sudah 3 tahun memeluk lslam, 4 bulan selepas mengenali anak saya dan sempat 3 kali menjalani ibadah puasa penuh, dan masih dalam proses belajar tentang Islam.

Doakan juga mereka cepat dapat zuriat dan saya cepat dapat cucu dan berbahagia hingga ke jannah…aamiin yra. Terima kasih all.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*