Mudahnya Merawat Darah Tinggi Dengan Shaklee

Mudahnya Merawat Darah Tinggi Dengan Shaklee

Saya kata mudah sebab sepanjang berkecimpung dengan khidmat nasihat pemakanan dan kesihatan Shaklee ni, rangkaian produk shaklee untuk dua penyakit terbesar di Malaysia, iaitu darah tinggi dan yang berkaitan dengannya dan kencing manis memang sangat berkesan dalam membantu rawatan. lnsyallah. Alhamdulillah. Kesannya juga dapat dirasakan agak segera.

PENAFIAN: Untuk pengetahuan sahaja. Sila dapatkan nasihat doktor atau pakar perubatan bertauliah mengenai kesihatan anda.

Testimoni

Saya ada testimoni kes jantung tahun 1990, dimana suami kenalan yang sudah terlantar 3 hari di ICU Pantai Medical Cheras, doktor kata boleh hidup beberapa hari saja lagi.

Tiga hari di ICU bil beliau mencecah rm 40,000, dengan doktor mengatakan suami hanya boleh hidup beberapa hari lagi ketika sahabat saya tu sedang sarat mengandung anak kedua memang satu tekanan mental yang hebat.

Hmmm, kalau kata Shaklee mahal, sakit lagi mahal kan…dan kehidupan pun jadi kurang berkualiti.

Sahabat saya yang tak berpuas hati nekad merasakan doktor bukan tuhan, dia nak tukar suaminya ke hospital lain dan nak ambil Shaklee sebagai rawatan alternatif, melalui kenalan dapat laluan segera ke pakar jantung di IJN.

Dipendekkan cerita, alhamdulillah suami beliau semakin sihat dan masih bekerja hingga ke hari ini, menjadi pengamal shaklee yang setia, kalau dulu ubatnya lapan jenis, sekarang cuma tiga jenis, kalau dulu rambut putih masa umur 30an selalu di panggil pakcik, sekarang mencecah 50an rambut jadi grey je, nampak lebih muda dan bertenaga, magikkan…

Suami sahabat saya ni pendiam orangnya,  tapi pada isterinya dia kata…”ingat lawyer je kejam, rupanya doktor lagi kejam….and he’s a lawyer ok, ahaks

 

Apa Itu Penyakit Darah Tinggi?

Definasi

Penyakit darah tinggi ialah apabila tekanan darah keatas dinding arteri berlebihan. Tekanan darah tinggi yang tidak terkawal boleh menyebabkan berbagai masalah kesihatan, termasuk masalah jantung dan strok.

stok n jantung

Tekanan darah ditentukan oleh jumlah darah yang di pam oleh jantung dan jumlah rintangan arteri disebabkan arteri yang semakin sempit. Semakin banyak darah dipam dan semakin sempit arteri, semakin tinggilah tekanan darah sesaorang.

keratan arteri

Tekanan Darah

Diukur dari dua bacaan iaitu ketika jantung mengepam (sistolic), bacaan atas dan ketika jantung berehat (diastolic) bacaan bawah.

Tekanan darah normal ialah bacaan atas 100-140, dan bacaan bawah 60-90, tekanan darah tinggi terjadi apabila bacaan melebihi 140/90.

Tanda-tanda Tekanan Darah Tinggi

Salah satu aspek merbahaya tentang penyakit ini ialah ramai yang tidak menyedari telah memilikinya. kajian menunjukkan hampir satu pertiga pengidap tidak menyedarinya.

Makanya mencegah adalah sebaik-baik langkah disamping mendapatkan ujian tekanan darah berkala.

 Set Darah Tinggi Shaklee

Set Asas 5

Badan terdiri dari sel-sel, sel-sel akan membentuk tisu, tisu-tisu membentuk organ ie mata, jantung, paru-paru dsb, gabungan organ-organ tertentu membentuk sistem ie sistem jantung, sistem saraf dsb

Makanya untuk badan yang sihat, sistem kena sihat, organ kena sihat, tisu kena sihat dan sel kena sihat. Untuk sel yang sihat pastikan setiap bahagian sel mendapat makanannya.

Sel tak kenal nasi lemak, mee goreng dsb tapi berapa banyak essential vitamins dan essential minerals yang diperolehi setiap hari adakah memenuhi daily requirement.

Set Asas 5 memastikan keperluan diatas dipenuhi, secara ringkasnya boleh disimpulkan manfaatnya seperti berikut:

1 – Protin Lengkap, ESP

Gabungan kesembilan amino asid mampu membina mana2 bahagian sel-sel yang rosak atau mati, kecuali sel otak yang mati tidak akan berganti.

2 – Vitalea, Multi Vitamin dan Multi Mineral Wajib

Wajib atau essential bermakna mesti dapat tapi badan tak boleh buat mesti datang dari luar, makanan sel hujung rambut sampai hujung kaki.

3 – Vitamin C Sustained Release 500 mg

Mencegah kolesterol dan lemak menjadi keras dalam arteri yang menyebabkan mendapan dan penyempitan. Arteri yang kurang vitamin C juga boleh menjadi keras dan kurang elastik dan boleh pecah yang mana keadaan ini sangat bahaya.

4 – B Kompleks Lengkap

Salah satu peranan yang penting ialah dia mangawal stress secara semulajadi, lebih berfikiran positif, tenang, kurang nak marah, stress memburukkan keadaan pesakit darah tinggi dan meningkatkan pengeluaran kolestterol lagi.

5 – Osteomatrix

Kalsium, Magnesium, Phosforus, Vitamin D Formula Lengkap Seimbang. Antara  peranan kalsium magnesium yang seimbang ialah akan menstabilkan degupan jantung, kalsium nutrien penting untuk otot dan tulang dan otot terbesar dan terpenting kita ialah jantung, so nampakkan kaitannya.

Set Darah Tinggi

1 – Vitamin E, kategori antioksidan seterusnya selepas vitamin C, mencegah kolesterol mengeras dalam arteri, dan mencairkan darah, jadi walaupun arteri sempit, darah masih boleh mengalir.

2 – OmegaGuard, untuk pecahkan kolesterol, maka ia bertindak dipunca masalah.

3 – Lecithin, untuk pecahkan lemak, antara punca masalah penyempitan arteri.

4 – Alfalfa complex –  untuk kes kencing manis dan darah tinggi, alfalfa yang amat tinggi kandungan fiber, sangat penting kerana ia bertindak sebagai penapis darah dari segala yang merbahaya seperti kolesterol, lemak, gula, racun, angin dsb.

Melawaskan buang air kecil dan besar, lemak dan kolesterol yang tersimpan lama diusus besar akan diserap balik ketika badan memerlukan lebih tenaga, dengan kehadiran alfalfa dapat mencegah ini dari berlaku.

5 – Phytocol ST, antara produk terkini yang dicipta khas untuk mencegah kolesterol baru dari melepasi dinding perut dan masuk kedalam darah bersih. Kesan dapat dirasa agak segera.

6 – Coq Health, vitamin yang menguatkan sel-sel 4 organ penting yang setiasa bekerja kuat dalam badan kita iaitu jantung, hati, buah pinggang dan pankreas.

7 – Vivix vitamin super antioksidan shaklee, dikatakan serangan radikal bebas punca kepada lebih kurang 50 penyakit, bererti kebanyakan penyakit mampu dicegah dan dirawat dengan Vivix.

 Banyakkan…vitamin nak kena makan dan mahal, tak mampu, blablabla…tak pe, saya cuma cerita manfaat setiap satu yang berkaitan penyakit darah tinggi, jantung, strok dan kencing manis juga.

Dah tau fungsi boleh buat pilihan atau tukar-tukar, mula ambik vitamin ni, nanti ambik yang lain pulak, jadinya sel-sel kita dapat semua walaupun sekejap ada, sekejap tak ada, ianya lebih baik dari tak pernah ada, tapi esp dan vitalea wajib harian.

Tips

Tips nak makan vitamin banyak dan berterusan ialah, dah makan rasa bagus, kongsi, kita nak bantu lebih ramai mereka-mereka yang sihat diluar sana, sihat badan dan sihat poket.

Pemerhatian saya sejak melibatkan diri dalam Shaklee kalau tak bisnes lama-lama makan vitaminnya makin sikit, tapi yang buat bisness dan berjaya, walau dulu hanya seorang kerani dsb, sekarang sudah ada lifestyle, malah nak makan apa vitamin, vivix, collagen apa saja tak ada masalah.

Untuk mendapat manfaat terbaik, hendaklah pengambilan secara berterusan. Harga sila rujuk Senarai Harga Shaklee. Produk dan konsultasi sila hubungi di bawah.

ibu

4 thoughts on “Mudahnya Merawat Darah Tinggi Dengan Shaklee

  1. mak akak berusia 70-an dah lama mengidap darah tinggi dan sejak bberapa tahun kebelakangan ini ada kencing manis pula.. so akak nak cuba bagi dia produk shaklee untuk rawat kencing manis dan darah tinggi sebab apa yang akak perhati ubat2an klinik dan hospital kurang mampu menangani penyakit dia.. sekaang mak akak berkerusi roda kerana pernah 2 kali jatuh yang menyebabkan di oprate sekali utk di masuk besi kerana tulang retak tapi alhamdulillah sekarang telah beransur sembuh dan boleh berjalan sikit2 menggunakan tongkat empat kaki.. kemusykilan akak adalah jika akak bagi dia makan produk shaklee berapa lamakah yang perlu masa antara ubat2an doktor dan produk shaklee di ambil?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*