Nutriferon Shaklee Mengukuhkan Imuniti Dalam 3 Hari

Nutriferon Shaklee

Penemuan terhebat dalam bidang immunologi

Interferon buat julung kalinya ditemui oleh Dr. Yasuhiko Kojima dari University Tokyo pada tahun 1954.

Selepas membuat kajian selama 40 tahun dan semakan semula beribu-ribu jenis herba yang berlainan., Dr. Kojima telah membangunkan satu-satunya interferon semulajadi (nutriferon).

Dia telah berjaya menetapkan bahwa ekstrak dari 4 tumbuhan ; iaitu biji labu, bunga safflower, honeysuckle jepun dan biji plantago; mempunyai daya keboleha mendorong pengeluaran semulajadi interferon tubuh. Formulanya yang digunakannya adalah semulajadi, selamat, tulin dan berkesan.

Penemuan dan rekaannya telah diiktiraf sebagai penemuan terhebat dalam bidang immunologi.

Nutriferon Shaklee adalah satu formula Eksklusif diPaten oleh Shaklee dan tidak dijual dikedai-kedai biasa. Ianya hanya boleh didapati melalui Shaklee

nutriferon

Didalam bidang perubatan perubatan, suntikan interferon banyak digunakan untuk merawat penyakit hepaitis,kanser, hidrophobia ( penyakit anjing gila ), herpes dan HIV dlll. Tambahan pula, ia telah terbukti bahawa interferon amat berkesan untuk melindungi kita dari jangkitan influenza dan berbagai jenis penyakit.

 

Nutriferon Shaklee

Manfaat Utama:

1- Mengukuhkan sistem imun dalam masa 3 hari – Ianya adalah satu-satunya interferon semulajadi didunia.

Kajian-kajian telah menunjukkan bahawa interferon mampu merangsang dan mempertingkatkan secara keseluruhan sistem imun tubuh dengan mengerahkah sistem pertahanan semulajadi tubuh berfungi untuk membunuh: T-cells, B-cells, makrofag.

2- Melawan Kanser & Tumor – Interferon semulajadi mengandungi polisakarida yang merangsang dan mengaktifkan immunoglobulin melawan sel-sel tumor dan kanser. Selain dari itu ia juga mampu mengurangkan ketidakselesaan pada waktu rawatan kemoterapi.

3- Melindungi dari influenza – Ia mengimbangi kepada respon alergi persekitaran dan pencemaran udara, melindungi dengan berkesan daripada virus, mikrob, termasuk selesema, flu, alergi, inflamasi dan fluenza.

4- Meringankan Stress & Kelesuan – Meringankan kemudratan yang disebabkan oleh keresahan, stress, kelesuan dan gaya hidup yang sibuk.

5- Melambatkan Penuaan – Formula unik Nutriferon Shaklee merangsang pengeluaran makrofag untuk mengurankan radikal bebas, virus dan kuman. justeru itu sel-sel akan menjadi lebih sihat.

6-Mengurangkan infeksi oleh pesakit-pesakit hepatitis B & C – Keberesanan  Nutriferon Shaklee dalam memerangi virus akan mengurangkan infeksi dan meminimumkan ketidakselesaan, seperti, kembung perut, rasa mual, muntah dll kepada pesakit-pesakit hepatitis B & .

7- Mempertingkatkan Menopaus – Hypertensi, tahap kolestrol yang tinggi, kitaran  darah, dan masalah lain berkaitan menopaus akan menjadi lebih baik.

8- Mempertingkatkan PMS – Terbukti secara klinikal mengurangkan simptom yang terjadi akibat ketidakseimbangan sistem endokrin iaitu kekejangan waktu haid, sakit belakang, sakit payudara, masalah jerawat, kegelisahan, insomnia dan mood swing.

Nutriferon Shaklee dari 4 ekstrak tumbuhan

Biji labu – Merangsang pengeluaran interferon semulajadi didalam tubuh & menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser

Biji plantago asitica – Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun

Honeysuc kle Jepun – Menentang penceroboh virus dan kuman.

 

Bunga safflower – Menghasil dan memperkuatkan keupayaan makrofaj memusnahkan virus dan kuman.

 

Dari mana datangnya Virus, Kuman dan Mikrob?

Kita sentiasa terdedah kepada beribu jenis mikrob melalui pernafasan (hawa-dingin, gas buangan, asap, virus di udara,habuk), berjabat tangan, sentuhan dengan objek (perabut, habuk hama pada selimut, pengangkutan awam, peluh, air), makanan, latihan fizikal, persekitaran kerja dll.

Bagaimana Mikrob Menjejaskan Kita?

Apabila banyak kuman dan mikrob menyerang kita pada sesuatu masa, terutama sekali apabila tubuh kita kekurangan interferon dan sel-sel imun,  kita akan cepat keletihan, stress, terganggu tidur atau dijangkiti flu, batuk, alergi, asthma, ekzema, jerawat dll. sel-sel yang teroksidasi dan tidak sihat membentuk lebih banyak radikal bebas yang seterusnya mengakibatkan penyakit degenaratif, penyakit kronik, kanser dll.

Kadar Penambahbaikan Sistem Imun Biologi Aktif Yang DiRangsang oleh pelbagai Polysakarida

 

Cadangan: Untuk memeliharaan kesihatan: 1 peket sehari (tuang kedalam mulut terus atau campur dengan minuman panas atau sejuk pada bila-bila masa)

Sewaktu rawatan influenza dan kanser: 2-3 peket sehari. Lebih baik apabila diambil bersama Vitamin C.

Testimoni Nutriferon Shaklee:

Satu kes pesakit buah pinggang bernanah, wanita berumur enam puluhan, koma selama 3 minggu dan on drips di hospital Pantai Medical Melaka.

Bil beliau sudah mencapai kuota insurannya iaitu RM 75,000.00 maka keluarga memindahkan kehospital kerajaan di Melaka.

Akhirnya salah seorang ahli keluarga berjumpa dengan salah satu saudara yang dah lama aktif dalam perniagaan Shaklee, kenalan saya, bertanyakan apakah vitamin shaklee untuk masalah ini.

Kawan saya mencadangkan Nutriferon setiap kali drip iaitu 4 kali sehari dengan kebenaran doktor.

Alhamdulillah dengan izin Allah beliau mula membuka mata selepas tiga stik, hari kedua sudah boleh berinteraksi perlahan dan terus semakin membaik dan dibenarkan pulang oleh doktor dan sihat hingga kehari ini setelah dua tahun berlalu dan baru-baru ini saya sempat melihat beliau yang datang ke Shaklee bersama anaknya yang kini telah menjadi ejen Shaklee.

Kita perlu berusaha, Allah yang mengizinkan, jangan sekali-kali bersikap negetif dan berputus asa akan rahmat dan pertolongan Allah, wallahu ‘alam bissawab.

 

Dapatkan keterangan lanjut dan konsultasi @…

call to action

6 thoughts on “Nutriferon Shaklee Mengukuhkan Imuniti Dalam 3 Hari

  1. Pingback: Bagaimana Nutriferon berfungsi? - Hanis Healthy LifeHanis Healthy Life

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*