Rahsia Omega Guard Shaklee

Rahsia Omega Guard Shaklee

Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies). Laut sejuk berbeza laut dengan laut dalam kerana tidak ada kapal besar lalu lalang bermakna ikan-ikannya selamat dari berbagai pencemaran ie tumpahan minyak, pembuangan logam berat dll.

Ikan-ikan laut sejuk ini kita dapati hidup dibawah lapisan ais tetapi darah mereka elok mengalir, itu lah rahsia kelebihan Omega Guard Shaklee.

Mengikut kajian shaklee orang-orang Eskimo di kutub utara mereka bebas dari masalah berkaitan kolesteral ie jantung dan yang berkaitan dengannya.

Dalam kajian tersebut Shaklee mengambil sample 10 orang Eskimo dan dibawa tinggal di Amerika untuk tempoh masa tertentu mendapati 9 dari10 mereka mengalami masalah berkaitan jantung.

Kajian mendapati ianya adalah kerana orang-orang Eskimo dikutub utara banyak makan ikan-ikan tersebut yang amat tinggi kandungan omeganya.

 

Kelebihan Omega Guard Shaklee.

Omega Guard Shaklee merupakan minyak ikan paling tulen di dunia yang mengandungi rangkaian spektrum penuh 7 jenis asid lemakOmega3 semulajadi termasuk EPA, DHA, ALA,dan banyak lagi. Satu sajian Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905mg asid-lemak omega-3 EPA dan DHA.

Kebanyakan pengusaha-pengusaha kilang menggunakan kaedah penyulingan tekanan tinggi untuk mengakstrak minyak ikan, akan tetapi kaedah ini bukan saja akan memusnahkan sesetengah nutrien malah tidak boleh menapis kandungan beberapa logam bahaya.

Shaklee menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaceutical teknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard Shaklee.

Ia dihasilkan melalui satu proses penyulingan proprietary tiga molikul untuk mengektrak asid lemak omega-3 yang paling tulen dan paling semulajadi sementara menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kdium, dioksin dan PCB (policlorinated biphenil- merupakan bahan kimia industri yang sangat toksik).

 

Manfaat Utama :~

Omega-3 merupakan asid lemak penting yang tidak dapat di buat oleh badan. Omega-3 dari asas tumbuhan tidak boleh ditukarkan kepada EPA dan DHA secara berkesan. Omega-3 membantu rembesan protaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang protetomegaly dan membuang air kecil yang timbul dari punca andropos. Ia juga bagi mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS.  bagi kulit licin dan kemerah-merahan.

DHA dan EPA boleh menentang trombosis, tekanan darah tinggi, kepekatan darah dan membantu peredaran darah yang lancar. Ia juga merendahkan kolesteral, mengekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolesteral LDL, mengawal masalah obesity, mencegah asteriosclerosis, myocardial infarction.

DHA adalah nutrien utama untuk otak, sistem saraf dan retina. Membantu tumbesaran dan perkembangan otak janin (terutama 3 bulan terakhir kandungan) dan membantu perkembangan memori. Satu hidangan Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905 mg asid lemak omega-3 EPA dan HDA.

 

Meningkatkan sistem imun dan menyihatkan paru-paru – mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, lelah, hepatitis, SLE dan penyakit buah pinggang.

Menentang Kanser – kajian telah menunjukkan bahawa omega-3 mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat dan kolon.

Memelihara fungsi-fungsi sendi (arthritis dan gaut) – paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan oleh itu ia boleh mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan.

Mencegah insomnia dan mengurangkan tekanan, menstabilkan emosi, kesihatan mental, autism, kanak-kanak hyperaktif dan penyakit schizophrenia.

 

Nota : American Public Health Association mengesyorkan makan ikan air laut dalam sekurang-kurangnya saiz playing card, sebanyak 2 kali seminggu yang mengandungi paras asid lemak omega-3. la membantu mengurangkan risiko penyakit jantung sebanyak 44%.

 

Cadangan Omega Guard Shaklee :

Untuk sakit tulang, kolesterol tinggi, tekanan darah tinggi: 2 kapsul x 2kali sehari.

sms/whatsapp/wechat 0123701514 EJAZ

 

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.