Set Asas Shaklee Family Wellness

 

Set awal Shaklee Family Wellness membekalkan nutrien berkhasiat yang lengkap yang wajib bagi seluruh sistem tubuh yang bermula dari satu unit sel yang paling kerdil yang membentuk sel-sel dari hujung rambut hingga ke hujung kaki, supaya kekal sihat dan berintegriti.

Vitamin wajib ini diistilahkan sebagai “essential nutrients” ertinya wajib dapat setiap hari tapi badan tak boleh buat maka mesti datang dari luar samada dari makanan atau makanan tambahan.

Sukatan hariannya seperti yang telah digaris oleh USRDA. Sel-sel yang sihat membentuk tisu, membentuk organ yang sihat dan organ2 yang sihat bergabung membentuk sistem2 yang sihat, maka akan terhasillah badan sihat, bertenaga, minda yang cerdas dan awet muda, lnsyallah.

 

Apakah itu sel?

Terdapat diantara 60-90 trilion sel dalam tubuh seorang dewasa yang perlu di jaga keperluan nutriennya, sehingga dikatakan bersamaan 4.5 kali mengelilingi dunia jika diatur jumlah panjang nya sel-set tersebut jika dibariskan. Sel-sel terdiri dari berbagai bentuk dan saiz, lihat contoh-contoh sel di bawah:

 

Set Asas Shaklee Family Wellness terdiri :

20130418_125225[1]

Protin (ESP) – Paling penting dalam senarai pengambilan vitamin, Protin juga digelar ibu kepada vitamin. Protin menentukan tahap kesediaaan sel untuk menerima lain-lain nutrien. Pastikan sel mampu menyerap lain-lain nutrien dengan mempastikan ia telah mendapat cukup protin yang diperlukan. Klik pada perkataan protin untuk mengetahui kehebatan protin esp shaklee.

Vita Lea/ multi vitamin & multi mineral – Merupakan kedua terpenting selepas protin kerana membekalkan nutrien lengkap yang diperlukan olih sel-sel dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki yang terbukti menepati garis panduan FDA dari segi kuantiti dan kualitinya. Sila klik Vitalea untuk maklumat lanjut.

Vitamin C 500 mg– merupakan vitamin antioksidant yang bertujuan memelihara sel-sel dari serangan radikal bebas yang berada disekeliling sel yang boleh merosakkan simpanan data sel. Klik Vitamin C untuk keterangan lanjut mengenainya.

B-Complex – penting untuk membekalkan tenaga kepada sel-sel dan berbagai-bagai fungsi lainnya sesuai dengan kandungan B-Complex Shaklee yang mempunyai 8 B, terbaik dipasaran,

Untuk mengetahui harga sila klik di senarai harga produk.

 

Set Asas Shaklee Family Wellness

Kesimpulan:

Kesimpulannya set awal Shaklee Family Wellness ini merupakan set asas kepada keseluruhan vitamin yang terdapat didalam range produk shaklee. Ianya bolih la dikatakan keperluan asas yang dapat membantu keseluruhan sistem tubuh membuat baik pulih secara membaik pulih sistem atau punca masalah diperiingkat akar umbi.

Tanpa set asas awal shaklee Family wellness ini seakan kita membaiki masalah di peringkat symtom sahaja sama seperti rawatan ubat yang diberikan di klinik tetapi tetap lebih baik kerana rawatan cara shaklee adalah 100% natural berbanding drugs.

Difinasi Rawatan Secara Sistem dan Symtom

Ibarat seperti kita sakit resdung, doktor akan bagi kita ubat untuk baikan resdung sahaja tapi punca resdung tidak diberi perhatian, secara metaforanya, ibarat sakit rendung diberi hidung baru yang fresh dan sihat, tetapi masalah punca yang menyebabkan resdung tidak dipastikan dan dirawat, untuk jangka waktu pendik kelihatan masalah telah selesai, tetapi akhirnya akan berulang kembali.

Manakala apabila kita mengambil set keperluan yang betul untuk sistem asas kita iaitu set awal shaklee family wellness ini kita telah merawat punca sebenar masalah iaitu diperingkat puncanya, ini dinamakan rawatan secara sistem.

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Keterangan Lanjut dan konsultasi percuma sila hubungi saya seperti dibawah <3

 ejaz call to action

 

One thought on “Set Asas Shaklee Family Wellness

  1. Pingback: Set Kencing Manis Shaklee - Option A | Ejaz Beauty Lounge

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*