Set Asas Shaklee Terbaik

Salam ukhuwah semua~~dan selamat berhujung minggu~~~

Logik ker~~~vs~~~ Set Asas Shaklee Terbaik

Shaklee menawarkan beberapa set asas seperti mana yang sedara sedari biasa lihat atau temui dikalangan iklan-iklan shaklee samada dari saya atau lain-lain konsultan.Tetapi apa yang saya sarankan disini iaitu Set Asas Shaklee Terbaik adalah yang terbaik antara terbaik.

Kadang-kadang kita melihat ada iklan-iklan yang super fantastik..
contohnya, promosi 1 produk yang bolih selesaikan semua masalah
kesihatan…ingredientnya pulak kadang-kadang dari satu sumber
saja..Bunyinya memang menarik…semua orang nak macam tu…

Tapi… logik ke?…So berhati-hati lah…fikirkan kenapa tuhan jadikan bermacam-macam ciptaan di dunia ini…fikir-fikirkan…Allah juga memberikan akal yang bijaksana kepada manusia(para ulamak, para ilmuan, para saintis dll)..yang kurang bijaksana pula jangan ego untuk belajar…untuk kebaikan diri kita dan orang-orang yang kita sayangi juga…jangan sekadar ikut logik kita saja..betul tak..sebab logik kita logik orang biasa-biasa saja kan…kita dah setuu tadi…

Mengikut kajian sains bahagian tubuh kita, untuk sihat mesti bergantung kepada pertamanya…apa yang kita beri kepada sel-sel kita…tau tak sel-sel kita siapa dan dia perlukan apa…rupanya…sel-sel kita tak kenal nasi lemak sotong, pizza, sayuran, buahan, madu, tongkat ali dsb…mereka hanya kenal nutrisi yang telah diurai / dileraikan dari apa yang kita makan di atas…cukupkah vit A,B, C, D,E……Z (zink), protin, mineral, fitonutrien dsb dalam sajian makanan kita?…Pastikan anda mendapatkannya dalam Set Asas Shaklee Terbaik .

Mengikut kajian sains, sel-sel manusia dewasa, adalah terdiri antara 75 triliun hingga 100 triliun sel, haa…banyak sekali kan ie sel darah merah, sel mata, sel kulit, sel bakteria pencernaan dsb.

Sel-sel ini lah yang membentuk tisu, dari tisu membentuk organ dan gabungan organ-organ akan membentuk sistem-sistem ie sistem saraf, kulit, otak dsb yang membentuk tubuh kita…

So…bermakna ingin mendapatkan tubuh yang sihat, pastikan sel-sel mendapat bekalan secukupnya setiap hari…cuba fahami keperluan sel-sel sedara supaya dia juga akan sayangkan kita dan akan bekerjama dengan tubuh kita.. Tak kenal maka tak cinta 🙂

So dalam shaklee..kalau ada yang nak set paling simple pun, sebab tak boleh telan pil macam-macam…atleast melabur la untuk sel dan kesihatan sedara keatas tiga produk dibawah yang saya namakan Set Asas Shaklee Terbaik ini:

Mereka ini yang paling kritikal dan sukar untuk diperolehi kerana badan tak bolih buat sendiri dan sangat mudah rosak olih haba, masa dsb…

1. Esp – protin lengkap (membina n membaik pulih sel-sel memastikan sel ditahap terbaik dan berintegriti)

esp

2. Multivitamin ie Vitalea/ mealshake yang lengkap mengikut garispanduan FDA. (makanan lengkap sel-sel dari hujung rambut hingga hujung kaki)

Vitalea-500x500 OR

3. Vivix @ super antioksidan – kerana mengikut kajian lebih kurang 50 penyakit disebabkan seranagn radikal bebas.

vivix

*Untuk keperluan karbohidrat…tiada suplimen diperlukan, kerana hidangan kita memang kaya dengan karbohitrat ie nasi, mee, roti dsb.

Untuk mendapatkan keterangan lanjut mengenai Set Asas Shaklee Terbaik ini bolih lah menghubungi kami melalui email – ejazbeauty@gmail.com/ sms/whatsapp/wechat 0123701514 tentang harga/cara pemakanan dsb.

 

 

One thought on “Set Asas Shaklee Terbaik

  1. Pingback: Tips Kekalkan Cantik, Awet Muda, positif Minda dan Sihat - Pengedar Shaklee di Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*