Set Kesuburan Shaklee Ikhtiar Hamil Secara Alam Semulajadi

Set Kesuburan Shaklee.

Kenalpasti Segala Punca Sukar Hamil

Kadar kesuburan di Malaysia menurun berbanding 1990-an. Masalah ketidaksuburan itu menjejaskan antara 10 hingga 15 peratus pasangan di Malaysia

(Menteri Kesihatan, Datuk Liow Tiong Lai)

Kadar kesuburan di Malaysia adalah 2.6 bayi untuk sepasang suami isteri pada
2007 iaitu penurunan daripada kira-kira 3.6 bayi untuk satu pasangan pada 1990

(Laporan Tabung Pendidikan Kanak-kanak Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (Unicef))


“20% pasangan yang mendapatkan rawatan kesuburan tidak merancang hubungan kelamin pada masa-masa yang tepat disebabkan kurangnya pengetahuan tentang kesuburan”

(American Infertility Association( AIA))

Set Kesuburan Shaklee.

Pengenalan

Bagi proses kehamilan, hubungan seks amatlah penting dilakukan pada waktu subur. Waktu subur dapat dikira dari jarak masa kitar haid yang sebelumnya, melalui carta suhu, atau melihat perubahan kelikatan mukus (lendir) pangkal rahim. Sperma perlu berada di dalam salur falopio pada waktu subur kerana ovum hanya dapat bersenyawa untuk beberapa jam, iaitu 48 hingga 72 jam. Dengan mengadakan hubungan seks sekurang-kurangnya pada hari ke-11 dari kitaran haid bagi wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal, maka peluang persenyawaan berlaku adalah tinggi.

.

Tips Supaya Mudah Hamil

* Mulakan segala usaha dan ikhtiar dengan doa agar hasilnya adalah keberkatan.

* Ketahui makanan dan minuman yang Terbaik dan Sebaliknya untuk diambil.

*  Kebiasaan dan pola hidup yang sebaiknya Anda HINDARI dan yang sebaiknya Anda LAKUKAN

* Ketahui cara menghitung masa subur dengan betul (Ingat!! Sangatlah penting untuk menghitung masa subur dengan tepat!)

* Bagi Anda yang mengalami kegemukan (obesiti), Dapatkan bagaimana cara diet yang sihat agar boleh hamil

*  Apa dan bagaimana efek ubat-ubatan penyubur

 * Dalami jenis-jenis pemeriksaan dan terapi yang biasa dilakukan untuk mempercepat kehamilan

*  Ketahui makanan apa yang mampu meningkatkan kuantiti dan kualiti sperma suami  Anda perlu tahu kesan haid yang tidak teratur dan rawatannya.

 * Atasi masalah hormon tidak stabil.

* Tangani stress anda sebaiknya.

Bagaimana Set Kesuburan Shaklee Membantu

Set kesuburan Shaklee yang dicadangkan membantu dari segi memastikan kesihatan dan integriti sel-sel melalui pembekalan nutrien-nutrien yang penting bagi setiap sel-sel berkenaan. Sel yang sihat membentuk organ yang sihat seterusnya sistem yang sihat, ie sistem pembiakan, pernafasan, darah, jantung dsb yang penting kearah kesuburan dan kesihatan ibu dan anak yang bakal dilahirkan.

Set Kesuburan Shaklee terdiri dari :

kesuburan

 

1. Protin –

Keperluan protein yang mencukupi dikatakan kunci kesihatan
yang optimum.

Protein diperlukan untuk menghasilkan hormones, enzymes,antibodies and neurotransmitter.

2. Vitalea / Shaklee Multivitamins Multiminerals

 Suplemen seimbang dan komprehensif yang dihasilkan dengan Sains terbaik

Shaklee . Shaklee Vita Lea dirumus khas bagi memenuhi keperluan 28 vitamin

dan mineral penting yang diperlukan oleh orang dewasa.

Jika diambil setiap hari, Shaklee Vita Lea mampu: Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik kerana mengandungi vitamin dan mineral perlu yang wajib bagi keperluan sel-sel badan dari hujung rambut sehingga ke hujung kaki termasuk sel-sel yang terlibat bagi proses kesuburan.

 

3. Shaklee B-Complex

Kelelahan dan keinginan yang tinggi untuk mendapatkan zuriat menyebabkan stress yang berterusan samada disedari atau tanpa disedari.

Stress yang berterusan ini akan tentunya mengganggu segala sistem dalaman tubuh termasuk tahap kesuburan pasangan.

B-complek shaklee terkenal dengan kemampuannya membantu minda menjadi lebih positif seterusnya lebih tenang dan ceria.

B komplek shaklee juga mengandungi folic asid 100% usrda yang penting untuk mengelakkan kecacatan tulang belakang bayi spina bifida yang boleh berlaku dimunggu pertama kehamilan.

4. Vitamin CVitamin C berfungsi sebagai anti-oksidan seperti Vitamin E dimana ia menjaga kualiti sel sperma. Sperma yang tidak sihat dan tidak tangkas akan bermasalah untuk bersenyawa dgn ovum.

5. Vitamin E dengan Silenium
Terkenal sebagai “vitamin seks”. Selain menghaluskan kulit, anti penuaan,melancarkan peredaran pembuluh darah, mencegah pembentukan darah beku, pembentukan sel2 baru (termasuk RNA & DNA) dan lain-lain,
ianya juga amat terkenal mempunyai khasiat untuk meningkatkan
kelelakian & menyuburkan organ reproduksi lelaki & wanita. Sebanyak
50% Selenium di dalam badan lelaki berada di dalam testikel & duktus seminal. Selain itu, lelaki akan kehilangan selenium melalui air mani.
Maka, suplemen Selenium yang cukup sangat membantu hubungan seksual bagi lelaki.
6. Zink

Bagi kaum lelaki, zink merupakan zat yang sangat penting bagi proses pembentukkan hormon testosterone, bantu kekalkan jumlah air mani, bantu kekalkan paras testosterone yang bersesuaian, serta memberikan tenaga untuk sperma agar lebih aktif menuju ke ovum.

Selain itu, zink berperanan dalam proses pembentukan genetik, iaitu pada DNA(Deoxyribose nucleid Acid). Secara keseluruhannya, Zink membantu mengekalkan keinginan seksual yang tinggi dan menghasilkan sperma yang sihat.

Kekurangan Zink bagi lelaki akan mengakibatkan pelbagai masalah seksual termasuk sperma yang abnormal, dan penyakit prostat. Zink digunakan untuk kesuburan bagiwanita kerana zink akan melindungi sperma dan melawan bakteria dalam vagina.

7. Alfalfa Complex

Diamalkan oleh wanita, terutama bagi mereka yang rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, masalah haid yang tidak teratur atau senggugut/ sakit pinggang yang melampau tatkala di datangi haid (makan alfalfa bersama kalsium), dan turut membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti Kacip Fatimah).

Ada juga sesetengah sumber yang mengaitkan Alfalfa bantu di dalam masalah PCOS.

8. GLA Complex 
Diamalkan oleh wanita, terutama yang menghadapi masalah haid
tidak teratur. Gamma Linolenic Acid (GLA) bantu wanita hasilkan
cecair serviks yang subur & berkualiti, yang juga dikenali sebagai
“Mukus serviks putih telur (egg white cervical mucus)”. Cecair
serviks jenis ini sangat subur, nipis, berair, cerah & likat, dan
sangat2 membantu sperma berenang terus ke uterus, ke Tiub
Fallopio, dan ke telur (ovum).
Tambahan, cecair serviks yang sangat subur ini juga akan bantu
sperma hidup lebih lama iaitu sehingga 5 hari di dalam Tiub Fallopio,
yang mana akan membantu proses persenyawaan walaupun anda
tidak melakukan hubungan seksual semasa si isteri sedang subur
(waktu ovulasi).
set kesuburan shaklee2

Untuk keteranagn lanjut dan perkhidmatan , hubungi saya di:

Email   : ejazbeauty@gmail.com

call to action

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

11 thoughts on “Set Kesuburan Shaklee Ikhtiar Hamil Secara Alam Semulajadi

  1. Pingback: Set Mengandung Shaklee Semulajadi dan Terbaik | Ejaz Beauty Lounge

  2. My brother suggested I might like this web site. He was entirely right.
    This post actually made my day. You cann’t
    imagine just how much time I had spent for this information!
    Thanks!

  3. whoah this weblog is excellent i love studying your articles.
    Keep up the great work! You know, many people are looking round
    for this information, you could aid them greatly.

  4. I’ve been browsing online greater than three hours nowadays, yet I by no means found any attention-grabbing article like yours. It is beautiful worth enough for me. Personally, if all site owners and bloggers made good content as you did, the net shall be a lot more helpful than ever before.

  5. dari ujian darah…sy tinggi prolaktin.rahim dan telur berkembang baik..struktur rahim juga tiada masalah..apa set kesuburan perlu sy amal…sy telah amal esp,GLA(XPASTI CARA MKN cuma mkn 1 bj sblm tido dan sblm subur)dan alfafa

    • kalau tak pasti punca sebenar, boleh ambik basic 4, esp,vitalea, c n bcomplex, set utk baiki sistem dan tambah set kesuburan, ie, gla,lec. alf, zinc, E, sila refer cara makan vitamin di blog sy

  6. Set kesuburan ni sy dh cuba amalkan tapi masih belum ada rezeki rasanye. Saya pernah ada sejarah endometriosis. Takpela. Saya aakn cuba lagi berusaha dan konsisten. In Sha Allah 🙂

  7. Assalam, saya nak tau. Saya sbenarnya baru mncuba juga Shaklee ni krn nak cuba hamil. Saya amik ESP, Vitalea, Alfalfa, Vit E, B complex dan Zinc. GLA ada sy amik tp sewaktu saya period je(Saya brhenti mkn sbb ada trbaca artikel yg mngatakan mkn GLA shingga sbelum ovulation). Utk makluman juga, saya ni ada Thalessemia trait tp minor aje dan period juga tak menentu, jarang sekali.Tetapi sejak bulan Julai yg lpas,alhmdulillah saya dh period setiap bulan tapi dates tak tentu. Julai(15hb), Ogos(13hb),September(11hb) dan Oktober pula 4HB. Itu slpas sy mkn GLA bberapa hari. Soalan saya,1) adakh betul supplement yg saya amik tu(ESP, Vitalea, Alfalfa, Vit E, B complex dan Zinc) mncukupi tu Infertility Set? Sy tak amik Vit C sbb ada doktor prnah bgtau saya yg saya kene stop mkn Vit C sbb contradict dgn sya krn saya Thalessemia tu. Sy ada trbaca yg set kehamilan juga sbenarnya mngandungi Omega dan juga ada artikel lain sy trbaca Lecithin juga. Betulkh sy perlu itu juga semata2 utk mncuba suapa bjaya hamil? Please advise sy.

    • Wslm, lnsyallah sy jwb secara konseptual ye, untuk pastikan sistem cukup semua zat wajib supaya organ sihat, sistem menjalankan peranan masing2 wajib ada esp n vitalea, b complex perlu sebab kekurangan bco menyebabkan saraf terganggu dan saraf terbesar adalah otak, menyebabkan stress punca sistem down, ace atau salah satu biasanya terpenting c, vit antioksidan jaga sel dr serangan radikal bebas punca bnyk penyakit utama skrg. Utk penyakit pn skrg klu limau xblh ambik then vit c xblh, sbb shaklee c dr limau tp klu limau boleh then xde masalah vit C dgn shaklee.gla semua bagus utk masalah hormon dn kesuburan, xperlu berhenti sewaktu period, period xmengganggu apa2 tentang penyerapan vit, lec n omega biasa membantu bnyak kes juga sbb dia membersihkan saluran peranakan, felopian dsb melancarkan pergerakan sperm utk proses persenyawaan, lnsyallah

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*