Set Mengandung Shaklee Vitamin Terbaik Untuk Ibu Dan Anak

Set Mengandung Shaklee merupakan – A Modern Solution To A Modern Problem

Itu adalah antara Falsafah Dr Forest C Shaklee pengasas Shaklee Corporation terhadap keperluan/ kewajipan pengambilan vitamin di dunia serba moden kini.

Seawal penciptaan pertama multivitamin  di dunia tahun 1915, beliau telah menjangkau bahawa di dunia kehidupan serba moden, mayarakat tidak lagi berpeluang mendapat makanan segar dari ladang,

Masalah kesibukkan dan masa juga merupakan faktor seterusnya  yang menyumbang kepada kurangnya masa diperuntukkan untuk menyediakan makanan sihat keluarga.

Perkembangan teknologi moden pula mampu memanjangkan jangka hayat makanan dan minuman dengan mmperkenalkan segala bahan kimia dalam pemakanan dari penyediaan bahan mentahnya lagi.

 

Kenapa Perlu Kepada Set Mengandung Shaklee?

Terdapat tiga kategori makanan tambahan iaitu Sintetik, Organik Estrak dan Natural.

Sintetik bermakna segala-gala bermula dari bahan mentahnya adalah dari bahan bukan semulajadi/ bahan kimia.

Organik Ekstrak bermakna bahan-bahan mentah adalah dari sumber alam semulajadi tetapi strukturnya berubah dalam proses pembuatan kerana teknologi yang kurang canggih, kebanyakan suplemen berada di peringkat ini.

Natural – The Shaklee Different

Teknologi The Shaklee Different, mampu mengekalkan stuktur semulajadi dengan menggunakan teknologi tertentu yang tidak menggunakan suhu yang tinggi dalam penyediaan semua vitamin-vitaminnya menjadikannya 100% Natural.

Berbagai-bagai ujian lain turut dijalankan dikilang shaklee yang pernah saya lawati  semasa  International Convention tahun 2000, lebih kurang.

Diantaranya ialah satu mesin yang hanya menggoncang vitamin didalam botol untuk mempastikan goncangan semasa pengangkutan tidak menjejaskan kualiti vitamin.

Ujian lain ialah menyediakan ruangan yang mempunyai suhu seperti negara-negara yang shaklee dipasarkan seperti Malaysia, Japan dsb untuk memastikan vitamin-vitamin dapat disesuaikan dalam suhu-suhu tersebut.

 

Wanita Mengandung Perlu Prihatin Terhadap Pemilihan Makanan

Wanita mengandung perlu terlebih prihatin terhadap makanan dan jenama makanan tambahan yang akan diambil untuk memastikan pembentukan janin yang sihat fizikal dan mentalnya. Pada masa yang sama memastikan kesihatan diri ibu sendiri dari segi mental dan emosi, kerana ini akan mempengaruhi perkembangan kandungan.

Manakala kesihatan fizikal diperlukan kerana wanita mengandung memerlukan lebih banyak tenaga terutama ketika melahirkan dan persediaan penyusuan iaitu pembentukkan susu ibu bermula dari kecukupan nutrien dari peringkat mengandung lagi.

 

Bila Perlu Kepada Set Mengandung Shaklee?

Photo: Set Kesuburan Shaklee Ikhtiar Hamil dan Anak SihatSet kesuburan Shaklee yang dicadangkan membantu dari segi memastikan kesihatan dan integriti sel-sel melalui pembekalan nutrien-nutrien yang penting bagi setiap sel-sel berkenaan. Sel yang sihat membentuk organ yang sihat seterusnya sistem yang sihat, ie sistem pembiakan >>>>>http://ejazbeauty.com/set-kesuburan-shaklee-ikhtiar-hamil-dan-anak-sihat/

Pengambilan patut bermula seawal 6 bulan sebelum merancang kehamilan kerana kekurangan certain nutriens seperti folic acid boleh menyebebkan kecacatan saraf keatas janin “spina bifida” seawal minggu pertama kehamilan.

Begitu juga beberapa vitamin lain yang diperlukan awal seperti iron dan kalsium magnesium, multivitamin, protin dsb.

Keperluan vitamin semestinya melebihi keperluan seorang orang dewasa, sepertimana orang tua2 dahulu pernah berkata bila mengandung kena makan untuk dua orang.

 

Set Mengandung Shaklee Yang Lengkap Terdiri dari :

1)  ESP –  membekalkan keperluan asas protin lengkap dengan 9 essensial amino acid untuk memastikan kesihatan dan integriti sel-sel ibu dan anak . Keterangan lanjut sila klik di ESP

 

2)  Vita Lea – merupakan multivitamin dan multimineral yang mengandungi semua essential nutriens yang wajib bagi badan, perempuan mengandung wajib dapat kerana bukan saja untuk diri sendiri tapi pembentukan anak yang sihat dan sempurna, lnsyallah. Keterangan lanjut klik di Vita Lea.

 

3) B Complex – Badan biasa mudah kehilangan b complex melalui peluh dan air

kencing,  keterangan lanjut manfaat b complex,

klik B Complex.

 

4)  Vitamin C 500 – untuk meningkatkan imuniti ibu dan anak dan untuk kulit yang

cantik,  for more info click>>>Vita C

 

5)  Osteomatrix – formula seimbang calcium, magnesium, posphorus, etc.  click Osteomatrix for more info.

 

6)  Omega Guard –  yang kaya dengan EPA dan DHA, untuk perkembangan retina

mata bayi di trisemesta kedua dan perkembangan otak bayi di trisemesta ketiga.

Untuk mendapatkan maklumat tentang harga boleh lah ke Page Senarai Harga.

 

 

Keterangan Lanjut konsultasi dan tips-tips percuma dan panduan produk  yang bersesuaian dengan budget anda bolih email ke ejazbeauty@gmail.com

atau

call to action

 

 

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*