Set Sayangi Jantung Anda Shaklee, Jauhi Serangan Jantung.

Set Sayangi Jantung Anda Shaklee

Serangan Jantung…The Silent & Sudden Killer !!!

Kes 1: Nasib baik taffic light merah, kereta tengah berhenti dan ada isteri disebelah..berlaku serangan jantung kebetulan di belakang kereta lady doctor…tapi tak dapat diselamatkan….

Sekadar gambar hiasan

Kes 2: Balik dari aktiviti outdoor ( seorang ahli sukan) rasa letih dan baring atas sofa…petang isteri kejut sudah tak ada..juga disahkan serangan jantung..

Kes 3: Sempat masak bersama isteri untuk juadah buka puasa sunat syaaban…penat, duduk rehat dan dapat serangan jantung dan meninggal tak sempat masuk waktu berbuka, Alhamdulillah mati dalam ibadah…

Di atas adalah antara beberapa peristiwa serangan jantung…the silent and sudden killer..

 

Mengikut Lapuran Utusan Online:

Makanan segera antara punca penyakit kronik

CARA hidup masyarakat yang semakin gemar makan makanan segera dan bergoreng di restoran-restoran dikenal pasti sebagai antara punca penyakit kronik semakin menjadi-jadi di kalangan penduduk Malaysia sejak kebelakangan ini.

Jika dahulu penyakit jantung, diabetes dan darah tinggi dikaitkan sebagai penyakit orang kaya kerana kemampuan mereka untuk bermewah dengan makanan tetapi hari ini anggapan itu tidak boleh dipakai sepenuhnya.

Pemakanan yang berlebihan daripada keperluan dan pengambilan makanan suplemen yang tidak betul juga antara penyumbang kepada penyakit-penyakit tersebut.

Semua lapisan masyarakat, tidak mengenal usia, bangsa, kaya atau miskin turut menghidap penyakit-penyakit kronik itu hari ini.

Sementara itu jumlah penghidapnya kian meningkat terutama penyakit jantung koronari yang menjadi punca kematian nombor satu di Malaysia.

Presiden Persatuan Pemakanan Malaysia Dr. Tee E. Siong tidak menyangkal bahawa latar belakang genetik dan keturunan seseorang turut memainkan peranan menyumbang kepada penyakit-penyakit.

 

Set Sayangi Jantung Anda Shaklee

Proses Serangan Jantung

Serangan Jantung; dalam bahasa Inggris disebut Myocardial Infarction (MI). Acute Myocardial Infarction (AMI)- satu keadaan dimana terhentinya aliran darah yang menuju ke jantung yang mengakibatkan sebahagian sel jantung menjadi mati.

Tanda_Tanda Awal

Pesakit Myocardial Infarction mungkin mengalami tanda-tanda berikut sebelum kejadian, tetapi boleh berlaku tanda sebarang tanda juga :

1)  Keletihan
2)  K
etidakselesaan dada
3)   K
emalasan ( Malaise )

Terasa sakit sehingga ke leher, bahu, dada dan hingga kebawah lengan kiri.
Biasanya digambarkan sebagai sensasi tekanan substernal yang juga boleh disifatkan sebagai menekan, sakit , membakar, atau tajam.

 

Set Sayangi Jantung Anda Shaklee

Set Sayangi Jantung Anda Shaklee– terdiri dari Coq Health, Omega Guard, Vita-E dan Lecithin.

1) CoQ Health Shaklee

Manfaat dan penerangan produk sila klik CoQ Health Plus

 

2) Omega Guard

Manfaat dan keunikan produk sila klik Omega Guard.

 

3) Vitamin E

Antara manfaat utama Vitamin E dalam permasaalahan jantung ialah ia mampu mencairkan darah dan mengelakkan kolesterol teroksida dan menjadi keras dan boleh menyebabkan penyumbatan arteri dan arteri menjadi pecah oleh tekanan akibat penyempitan.

 

4) Lecithin Soya

Maklumat dan kepentingan klik Lecithin

 

<3 Sayangi Jantung Anda <3

Kesihatan Jantung lebih bernilai dari segunung Berlian ♥, Serangan Jantung dikatakan amat-amat menyakitkan…maka elakkan dari mendapat Serangan Pertama…..belum tentu mampu bertahan…nauzubillahi minzalik…

 

Untuk konsultasi dan pembelian sila sms/whatsapp/wechat 0123701514

Like fb page kami : Ejaz Beauty

Or

Email to ejazbeauty@gmail.com

 

  * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

call to action

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

One thought on “Set Sayangi Jantung Anda Shaklee, Jauhi Serangan Jantung.

  1. Pingback: Omega Guard Shaklee Untuk Masalah Kolesterol, Sendi Dan Minda - Pengedar Shaklee di Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*