Shaklee Untuk Yang Berusia Lanjut Terbaik

Shaklee Untuk Yang Berusia Lanjut Terbaik

Pada ibu bapa, nenek kita  dsb yang disayangi yang telah lanjut usia dan yang telah mempunyai banyak masalah kesihatan kerana selama ini tidak berkesempatan mengambil makanan berkhasiat seperti Shaklee dsb, disebabkan kurang maklumat atau kurang kemampuan kerana duit yang ada hanya mampu dibelanjakan untuk menyara kita adik-beradik, maka elok sangatlah kini setelah kita sedar tentang keperluan suplimen, kita usahakan agar mereka dapat menjadi lebih sihat dengan menghadiahkan makanan berkhasiat kepada mereka.

Senior Citizens_jpg_475x310_q85

Sayangi mereka sepertimana mereka menyayangi kita semasa kita di bawah tanggungan mereka tempohari.

Shaklee Untuk Yang Berusia Lanjut Terbaik

Pada ibu-bapa kita yang telah berusia lanjut ini, jangan terlalu bersemangat untuk beri mereka segala macam  suplimen kerana kita tak mau sel-sel mereka ‘terperanjat’ dan berlaku ‘healing krisis’ yang berat untuk kudrat mereka terima dan menjadikan mereka give-up.

Untuk yang telah lanjut usia ini kita bukan berhasrat merawat segala penyakit yang mereka sedang hadapi, kerana sudah agak terlambat, tetapi ialah sekadar memastikan sel-sel mereka mula mendapat segala keperluan vitamin wajib ( essential nutriens ).

Sel-sel mereka sangat memerlukan nutriens lengkap ini untuk menjalankan fungsi tubuh mereka yang semakin merosot kemampuannya disebabkan kekurangan zat yang lama.

Apabila sel-sel mula mendapat apa yang menjadi haknya, lnsyallah akan ada baik pulih yang berlaku dan akan rasa lebih bertenaga.

Shaklee Untuk Yang Berusia Lanjut Terbaik

Apakah supliment yang sesuai untuk mereka dan mengapa?

Bagi golongan ini yang penting mereka mendapat makanan yang berkhasiat penuh vitamin dan minerals tetapi ringkas dan mudah hadam kerana sistem penghadaman mula merosot.

Makanan yang rendah kalori, kurang lemak, kurang berminyak dan mestilah yang tinggi serat,  kerana kurangnya aktiviti dan pergerakan yang dilakukan untuk membakar kalori manakala kadar metabolik pula semakin menurun.

Saya cuma cadangkan beri mereka Cinch, sekiranya mereka berbadan agak berisi…

cinch 3

ATAU

Sekiranya kurus, mungkin Mealshake lebih sesuai, tapi tak ada masalah yang mana-mana, kerana keduanya adalah makanan lengkap berkhasiat. Ikut mana yang lebih sedap dan lebih sedap pada badan.

mealshake shaklee

Untuk mengetahui harga, boleh klik di Harga Produk Shaklee

Untuk tambahan produk-produk seterusnya, sila berhubung dengan penaja/ pembekal anda.

Shaklee Untuk Yang Berusia Lanjut Terbaik

Testimoni: Ibu mertua saya berumur 90 tahun, lemah, banyak penyakit, tak ada selera makan, jadinya gastrik sebab makan banyak ubat hospital….

Kini suka sangat sejak makan Cinch sebab terasa  lebih bertenaga dan tak gastrik lagi, nanti nak korek lagi kenapa beliau suka sangat dengan Cinch secara lebih terperinci, yang pastinya beliau akan beritahu lagi bila Cinchnya nak habis…she really likes it…

gambar wah

Mak mertua (90), adik ipar (50) dan bapa mertua (88)

ejaz call to action

Sila klik page Penafian

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*