Testimoni Kejayaan Penyusuan Setelah Mengambil Set Penyusuan Shaklee

Testimoni Pemilik Blog

Ini merupakan kisah benar kejayaan penyusuan saya~~~my story, my testimony. Disebabkan setiap kali mengandung saya mengalami alahan yang sangat-sangat luar biasa, bukan saja tak boleh makan dan minum…ditanya nak makan apa pun dah muntah…cant even imagine food at all~~very bad~~tapi bila anak dah mula besar, get pregnant again, again and again, sapa tak nak anak kan, anugerah terbesar dan terindah, saya kini ada 3 anak lelaki dan dua anak perempuan.

Hospital pusrawi adalah rumah no 1 saya…badan pun slim habis mengalahkan masa anak dara, haha…blessing in disguise! masa anak dara agak solid, maybe solid tu was to cater for this time, hehe..di ofis pula ada terdengar suara-suara merisik khabar kut-kut l have marriage problem.hehe.biasalah masyarakat prihatinkan <3…

on drip

Mungkin disebabkan segala kesukaran di atas, apabila melahirkan saya gagal menyusukan 4 dari 5 anak terdahulu, disebabkan kekurangan zat yang teruk.

Zat-zat sangat penting dalam pembentukkan susu ibu yang berkhasiat, masa tu tak tau shaklee lagi…  Kesian jugak bila kenangkan nasib 4 anak-anak terdahulu sebab tak dapat khasiat susu ibu, susu terbaik di dunia,  they  missed all the benefits of susu ibu.

Anak kelima walaupun bermakna saya semakin  berumur..tapi susu sangat lancar, boleh menyusu siang malam sehingga lebih dua tahu dan saya yang berhentikan, bukan kerana kurang susu., My baby sihat tak pernah ke klinik, kalau setakat selsema siang, sepanjang malam menyusu…esok pagi selsema dah kering…alhamdulillah…

bf

 

Saya fikir kalau saya tak pandai menyusukan, kenapa selepas menggunakan set berpantang dan set bersalin / set penyusuan shaklee untuk anak kelima, penyusuan menjadi sangat lancar? Tak ada teknik baru pun yang saya gunakan? It’s just happen naturally~~~

Dalam tempoh berpantang sebelum menggunakan  Set Penyusuan Shaklee, malah berlarutan hingga selepas pantang… saya mengalami sakit kepala, sakit badan sana sini, sembelit (paling menyiksakan waktu dalam pantang), letih, pucat sampai berbulan…pemulihan yang sangat lambat, dan tak pulih sebenarnya…

 

 

Set Penyusuan Shaklee yang awesome…

setpenyusuanaqis

Elakkan lah baby anda meragam  kerana kekurangan susu badan dan sentuhan kasih sayang ibu yang hangat semasa proses penyusuan susu ibu, dapatkan Set Penyusuan Shaklee yang yang telah membantu sebahagian besar ibu-ibu yang berjaya dalam penyusuan di luar sana.. Insyallah.

 

 

Miracle Setelah Mula Mengamalkan Set Penyusuan Shaklee

Cuba dapatkan set penyusuan shaklee ini dari peringkat lebih awal sekurang-kurangnya dari peringkat mengandung. Elok untuk pembentukkan susu badan yang banyak dan berkualiti, pastikan tubuh  si ibu mendapat bekalan vitamin dan nutrien yang secukupnya sebaiknya 6 bulan sebelum mengandung lagi.

 

My Shaklee Baby Girl ( photo 1998) :~

IMG10_0019

Alhamdulillah nampaknya baby kelima saya yang dapat menyusu badan sepenuhnya ini mempunyai tulang yang keras dan kuat.Tidak pernah demam dan pergi keklinik kecuali untuk imunisasi berbanding dengan anak terdahulu yang kerap demam dan selsema dan mendapat preskripsi ubat yang beranika warna setiap kali ke klinik.

Lahir dengan kepanjanganyang melebihi kanak-kanak normal, iaitu 51 cm, biasa doktor kata antara 47- 48 cm, sekarang berumur 15 tahun dengan ketinggian 5’7”…tall and slim.

Bagi diri saya pula sebagai ibu beranak lima yang sebelumnya sangat kurang bertenaga, umur 30an rasa macam 50an,ternyata setelah mengamalkan produk shaklee menjadi begitu bertenaga dan bersemangat lebih muda…now awal 50an tapi rasa macam 30an jer…haha..memang power…

 

Bersyukur Telah Dipertemukan Dengan Produk Shaklee

Sangat bersyukur kerana telah memilih produk jenama shaklee ini yang sangat berkesan dan telah menyelesaikan banyak masalah saya, pilihan 16 tahun yang lalu…makan betul-betul…anda akan rasa nikmatnya..healthy is wealthy, healthy and beauty comes in the same package…suami mana yang tak suka isterinya cantik kan..walaupun katanya cinta itu buta…Iya ker? Bukankah banyak yang menguji di luar sana…haha..sekadar memberi peringatan kasih sayang…<3

Semoga my testimoni menjadi inspirasi dan dapat membantu ibu-ibu dalam membuat pemilihan set bersalin dan set penyusuan yang tepat.

ika 4org

Anak sulung, ketiga, keempat dan kelima

ika n me

Bersama Ika pada 27-30 Mac 2014

 

call to action

 

 

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*