Testimoni Set Bersalin Shaklee – Pengalaman saya sejak 1997

Salam ukhuwah… Hari ini saya terimbau kenangan pertama kali menggunakan Produk SHAKLEE iaitu Set Bersalin Shaklee setelah melahirkan zuriat kelima.

Alhamdulillah, Bersyukur atas nikmat zuriat yang diberikan….ketika itu usia sudah

menjangkau 36 tahun…

 

Sebagaimana yang saya ceritakan dipage About, memandangkan

mengalami masalah alahan yang teruk (hyperemesis gravidarum) ketika

mengandung, saya mmemang tidak bercadang memiliki anak lagi but this was

happened by accident, selepas memulakan pemakanan kesihatan Shaklee…sihat

betul tu…hehe…Alhamdulillah… ingatkan cukuplah 3 lelaki dan 1 perempuan saja.

 pregnant2

Tetapi rupanya Allah nak beri rezeki lagi  dengan menjodohkan saya

dengan produk shaklee pada tahun 1997. Lebih kurang dua bulan

selepas menggunakannya saya disahkan positif hamil. Alhamdulillah

..mengandung tak de masalah, cuma kena bersedia menghadapi detik

istimewa selama beberapa bulan saje lah..hehe…

 

Hati mula berharap dan berangan agar lahirnya seorang anak

perempuan yang comel…ujian scanning tidak begitu jelas tentang

jantina kandungan ketika itu….harapan amatlah menggunung,

tetapi minda telah disetkan untuk redho menerima apa jua

ketentuan Ilahi…yang penting sihat dan cukup sifat…

 

Tiba lah hari, masa dan detik yang telah ditetapkan di luh mahfuz,

maka pada hari Jumaat 7 Ogos 1998, jam 230 petang selepas

doktor pakar selesai solat Jumaat, lahirlah seorang bayi perempuan

yang amat comel dimata ibunya 🙂  Bayi perempuan yang panjangnya

51 cm berbanding antara 47-49 cm biasanya. Kini diusia 15 tahun

ketinggian mencapai 5’7″.

IMG10_0019

 

Product Knowledge

Setelah mengunakan Set Bersalin Shaklee dan pelbagai produk Shaklee, saya memang mengikuti

kelas-kelas product knowledge yang diadakan pada masa itu dan

begitu teruja dengan sains dibelakang produk-produk Shaklee

yang menjadikan saya seorang pengguna yang berdisiplin. Tidak

ada hari yang saya lalui tanpa vitamin kecuali keluar daerah dan

terlupa bawa.

 

Sebagai seorang telah memahami peranan setiap produk-produk yang ada,

saya mengambil Set Bersalin Shaklee sebagai set pilihan

berpantang saya.

 

Hasilnya Dari Set Bersalin Shaklee Sangat Mengujakan :

 IMG10_0018

My ‘Shaklee Baby’ Nursyafiqah @ 7 tahun…

1 Pertama kali berjaya menyusukan baby 100% selama dua tahun lebih.

Berhenti kerana saya keluar negara selama seminggu. Kejayaan

penyusuan yang begitu lancar amat besar ertinya kepada saya

kerana kegagalan penyusuan keempat-empat anak  sebelum ini

menyebabkan saya Tertanya-tanya adakah saya tidak normal?

 

2 Membantu melancarkan dischage dan membuang angin-angin

dalam badan yang sering dialami wanita berpantang.

Mempercepatkan proses pemulihan rahim dan sistem peranakan.

Perut cepat susut   dan kembali seperti asal. Ini adalah diantara

khasiat Alfalfa, Raja Segala Pokok (The Best Jamu ).

 

3 Tiada masalah sembelit, angin dan kerap sakit kepala apabila menggunakan set bersalin shaklee berbanding yang dihadapi menggunakan set-set bersalin jenama lain sebelum ini .

 

4 Baby tak ada masalah kembung dan tidak memerlukan apa-apa minyak

angin baby. Baby selalu kentut..ops! Khasiat alfalfa di dalam set bersalin shaklee.

 

5 Badan terasa sihat dan bertenaga walaupun anak kelima.

 

6 Menjadi seorang yang berfikiran tenang dan lebih positif hingga ke

hari ini, sedangkan dulu saya seorang yang cepat risau dan amat sensitf.

 

7  Baru 2 minggu bersalin muka saya dah merah, mengikut kata kawan-kawan

yang datang ziarah.

 

8  Baby jua sangat sihat tidak seperti anak-anak terdahulu, sehingga

berusia 2 tahun pertama kali sakit cacar air, tapi tidak banyak dan cepat

sembuh berbanding kanak-kanak lain di nursery.


Set bersalin Shaklee juga ternyata telah banyak membantukan sebilangan

besar ibu-ibu diluar sana dalam pemulihan terbaik selepas bersalin,

keselesaan dan kesihatan semasa berpantang ibu dan juga baby dan yang

paling hebatnya lagi penyusuan cemerlang, rezeki anak ke5…Alami

kesejahteraan semasa berpantang dan menyusukan dengan Set Bersalin

With my shaklee testimoni (August 2013)

Produk dan Konsultasi:

 email ke ejazbeauty@gmail.com <3

call to action

 * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

~~~~Sharing Is Caring~~~~

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*