Testimoni Shaklee Untuk Penyakit Keturunan

Testimoni Shaklee Untuk Penyakit Keturunan

Biasa bila sebut pasal testimoni kita nak dengar kisah orang yang dah kena sakit teruk, makan produk shaklee akhirnya baik…paling tidak pun dulu makan ubat lapan jenis, sekarang dah tinggal 3 jenis, maknanya dah makin sihat.

Tapi kali ni saya nak cerita pasal penyakit keturunan dalam keluarga saya, no 1 penyakit kecing manis,  kedua penyakit darah tinggi.

Sebenarnya penyakit almarhum mak dan abah memang macam-macam, umur awal 40han, fibroid dan perlu buat pembedahan buang rahim, pastu diikuti darah tinggi, kencing manis, kerap bisul kadang-kadang perlu pembedahan kecil sebab tak ada mata, sakit jantung, kegagalan buah pinggang dan akhirnya koma beberapa hari hingga keakhir hayat almarhumah, kerana seminggu tak dapat didialisis disebabkan jantung terlalu lemah nak tampung proses dialisis.

Mak saya seorang yang taat dan patuh pada doktor, ikut aturan makan ubat, pantang larang makan minum segala tau…tapi keadaan beliau bertahan saja tapi akhirnya kena kegagalan buah pinggang…kesan drugs yang banyak dari ubatkan…

Testimoni Shaklee Untuk Penyakit Keturunan

Keadaan mak semakin hari semakin kurus walau diawal 40an beliau kiranya agak gempal. Almarhum abah pula bila melepasi 50an mula dapat penyakit darah tinggi, semput dan kemudiannya masalah jantung.

Abah meninggal diusia 63 tahun dan mak diusia 72 tahun.

Seorang abang meninggal umur 45 selepas 2 bulan di potong kaki. keadaan abang lebih teruk mendadak sebab tak makan ubat dan vitamin yang diberi tak dimakan pon.

Masalah kencing manis ni, sakit dia tak rasa sebab saraf dah tak berfungsi sehingga bila kaki busuk gangren pun dia tak rasa sakit,  komplikasi kencing manis jadi pesakit kadang-kadang ambil mudah.

gangrene1

Komplikasi kencing manis – gangren

 

kencing manis komplikasi

Komplikasi Kencing Manis

Testimoni Shaklee Untuk Penyakit Keturunan

Selalu masyarakat menyatakan dia dapat kencing manis dsb dah penyakit keturunan, biasa dengar tak?

Nampaknya memang benar kencing manis dan darah tinggi almarhum mak saya diwarisi oleh semua kelima-lima adik beradik saya termasuk dua yang 5 dan 9 tahun lebih muda dari saya. Keadaan mereka walau terkawal tapi agak berat, antara nya badan mereka menyusut agak banyak.

Alhamdulillah sehingga kehari ini saya sorang saja yang bebas kedua-dua penyakit keturunan tersebut.

Dikatakan faktor keturunan menyumbang lebih kurang 20%, selebihnya ialah faktor gaya hidup. Sedentary lifestyle,  pemakanan yang tidak sihat dan tidak berkhasiat, kawalan emosi yang kurang baik dsb.

Tapi dalam kehidupan moden segala faktor di atas memang sukar dihindari, contoh pemakanan tidak sihat dan kurang berkhasiat, merupakan realiti hari ini, hanya yang berbeza disini saya telah mengenali dunia vitamin Shaklee 17 tahun yang lalu dan kerana memahami apa sebenarnya peranan setiap vitamin itu, maka saya mengamalkan secara berdisiplin, itu saja faktor yang membezakan saya dan adik beradik lain.

Alhamdulillah, dengan izin Allah, makanya pada saya ini juga satu testimoni…

Testimoni Shaklee Untuk Penyakit Keturunan

Untuk testimoni penyakit, lnsyallah ada banyak,..saya kongsi antaranya testimoni kanser, sebab kanser antara pembunuh utama yang digeruni masa kini…semoga ianya memotivasikan dan memberi semangat dan kekuatan pada ahli keluarga terutama pesakit kanser sendiri, minda yang positif itu sendiri merupakan sebahagian ubat…

testimoni kanser

Beliau merupakan bekas presenter NTV7 bahasa china yang didiagnos mengidap kanser paru-paru tahap 4, menggunakan vivix mega dose sehari sebotol selama 8 hari berturut-turut…sekarang merupakan “canser survivor” yang sudah mencapai pangkat master dalam shaklee, Master Low Chu Hian.

Becakap mengenai pendapatannya, master Low berkata pendapatan sebulan beliau dalam shaklee kini bersamaan pendapatan 2 tahun dia semasa bekerja di NTV7, dan beliau kelihatan lebih muda walau diusia 50an.

Pengajarannya, setiap penyakit ada ubatnya lnsyallah, disebalik ujian ada rezeki yang lebih baik, cuma perlu berikhtiar dan yang paling penting kekuatan dalaman, lnsyallah…

Sila Klik Penafian.

Untuk keterangan produk dan keahlian sila hubungi saya seperti berikut 🙂

call to action

2 thoughts on “Testimoni Shaklee Untuk Penyakit Keturunan

  1. Pingback: Kenapa Shaklee? - Pengedar Shaklee di Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*