Vitamin Shaklee Vs Ubat

Vitamin Shaklee Vs Ubat

Secara ringkasnya pengamalan vitamin atau makanan tambahan ialah tindakan proaktif, kerana mencegah penyakit, mencegah penuaan awal, mengekalkan tahap kesihatan dan keupayaan diperingkat yang optima.

Manakala industri perubatan pula dikategorikan sebagai industri kesihatan yang bersifat reaktif, kerana bila dah sakit baru cari rawatan/ ubat.

Mencegah lebih baik dari mengubati dan kos mengubati jauh lebih tinggi dari kos mencegah,  juga digelar ” Sickness lndustry” oleh Paul Zane Pilzer

 

Vitamin Shaklee Vs Ubat

Shaklee, antaranya:

20131215_235816[1]

1- Vitamin Shaklee walaupun bentuknya macam ubat tapi adalah dalam kategori makanan, FDA tidak mewajibkan ujian klinikal pada makanan tambahan tetapi shaklee membelanjakan lebih dari USD 300 juta untuk R&D dan ujian klinikal.

2- 100% natural, tiada ujian keatas haiwan, bebas dari sebarang bahan kimia, heavy metal. dadah, pewarna, perisa dan perasa, pembungkusan adalah bebas bisphenol-A, phthalates dan dakwat toksik.

3- Tidak terdapat silica gel yang biasa terdapat dalam botol vitamin lain, shaklee menggunakan teknologi Shaklee Guard untuk mengekalkan kekeringan dan kualitinya.

4- Pejam mata dan ambik mana-mana vitamin shaklee, tetap ada sel yang akan menjadi sihat. Penggunaan berlebihan tidak memudaratkan cuma membazir kerana buang urin yang mahal.

Tapi bila kita dah sakit bermakna kekurangan zat sudah serius maka perlu lebih sedikit dari yang terdapat di label. Biasanya orang mati kerana kekurangan zat bukan terlebih zat, lnsyallah.

 

5- Vitamin mengambil masa yang agak lambat sedikit untuk memberikan kesan kerana konsepnya ialah merawat sistem, pergi kepunca masalah.

6- Vitamin ialah keperluan sel, apabila diambil akan menyihatkan sel-sel berkaitan, kadang makan kadang tidak bererti sel sekejap cukup makan, sekejap tak cukup makan, tapi tentunya lebih baik dari sel-sel yang tak cukup makan tiap-tiap hari. Terbaik tentulah sel cukup makan setiap hari iaitu dengan mengambil vitamin setiap hari.

7- Disebabkan Shaklee 100% semulajadi, maka lnsyallah selamat dan tidak ada bahan asing yang sel tak kenal yang boleh  menyebabkan masalah sampingan, semua bolih diserap.

 

Vitamin Shaklee Vs Ubat

Ubat, secara amnya:

ubat

1- Ubat adalah sintetik, gabungan banyak bahan kimia dan dadah, sesuatu yang asing bagi sel-sel badan. penggunaan jangkapanjang memberi kesan yang membahayakan.

2= Buah pinggang dan hati merupakan penapis dalam badan kita, keduanya adalah mangsa utama untuk bahan-bahan kimia dsb yang terdapat dalam darah kita.

3- Merawat sakit /symtom bukan punca penyakit/ sistem.

4- Memberi kesan segera dalam mengawal penyakit tapi bukan menyembuhkan. Penggunaan dos berlebihan atau salah ubat sangat merbahayakan dan boleh membawa maut.

5- Mengawal bukan membaikpulih malah kena bergantung secara berterusan dan ada kesan pada buah pinggang dan hati (dua ejen penapis dalam tubuh), kerana bahan-bahan kimia adalah unsur yag asing bagi badan.

 

Vitamin Shaklee Vs Ubat

Dapatkan Hasil Terbaik Melalui Vitamin Shaklee

Sebenarnya badan kita ada bagi signal tanda-tanda kekurangan zat,diantaranya sakit badan, stress, letih, sakit gigi, sakit pinggang, pening kepala lebih dari 3 kali setahun, kulit kering, sembelit, dsb, bolih refer artikel Bagaimana Tahap Kesihatan Anda.

Kenali diri kita dan ambik tau keperluan harian sel-sel kita sekiranya ingin mencegah penyakit. Seterusnya amalkan cara hidup sihat seperti kurangkan makanan segera dan makan diluar.

Senaman berjadual jika diamalkan bersama vitamin, hasilnya sangat lah terbaik dari segi penyerapan vitamin dan hasil dari senaman juga lebih baik, lnsyallah.

 health jogging

Vitamin Shaklee Vs Ubat

Bagi Yang Sudah Mendapat Penyakit Tertentu

Bagi yang sudah ada penyakit tertentu, sila dapatkan pemeriksaan dan rawatan doktor, kena makan ubat yang telah diprescribe tapi elok campurkan dengan set shaklee, cuma jarakkan masa 30 init antara keduanya kerana ditakuti vitamin tertentu menggangu penyerapan ubat.

Bantuan vitamin sangat perlu kerana dia merawat punca masalah, contohnya pesakit kencing manis, apabila mengambil zinc, lnsyallah akan menggalakkan pengeluaran insulin sekiranya pankreasnya masih bolih berfungsi lagi dsb.

Teruskan pemeriksaan doktor, dan apabila kadaan bertambah baik, biar doktor yang mengurangkan ubat, bukan kita sendiri.

 

Untuk manfaat bersama, artikel akan datang, saya akan kongsikan kisah arwah mak saya yang sangat patut pada saranan doktor 100%, dalam hal-hal kesihatan kerana ramai diluar sana juga berfikiran seperti mak saya.

 

Saya anak perempuan yang hampir dengan dia yang menguruskan urusan hospital dan appoinment dan yang duduk serumah dengannya memang nampak bagaimana rumitnya keadaan yang dilaluinya, sehari demi sehari, walaupun mak seorang yang sangat kuat menjaga pantang larang berkaitan penyakit-penyakitnya.

 

Sebenarnya mak saya memang selalu cakap dekat orang lain Shaklee bagus, shaklee bagus, sebab dia nampak perubahan pada saya tapi dia sendiri lebih taat pada doktor jugak.

Kebetulan bila mak saya  makan vitamin shaklee, ada healing crisis dan dia takut, tapi bila makan vitamn hospital, tak ada healing crisis so dia makan vitamin hospital akhirnya…tapi akhirnya…penyumbatan beberapa tempat dijantungnya diakhir hayat beliau adalah disebabkan…..( saya akan cerita di entry  akan datang, lnsyallah)

my parents

Semoga almarhum/almarhummah ayah dan ibu tercinta dan juga almarhum abang yang juga meninggal kerana kencing manis, sebulan selepas sebelah kakinya dipotong diusia 45 tahun, ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman dan mendapat keampunan Allah. AMIN.

ibu

  * Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

One thought on “Vitamin Shaklee Vs Ubat

  1. Pingback: Kenapa Shaklee? - Pengedar Shaklee di Gombak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*