Vivix Shaklee- Vitamin Super Antioksidan

Vivix Shaklee– A Revolutionary Breakthrough from Shaklee

Minuman campuran botani Vivix Shaklee merupakan revolusi terbaru didalam pemakanan polifenol.

  mengandungi campuran unik botani Poligonium Caspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan poliphenol. Poliphenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan.

 

Apakah Antioksidan

Semua hidupan memerlukan oksigen untuk memetabolisma nutrien makanan. Oksigen juga merangsang tindakbalas kimia yang memetabolismakan lemak, protin dan karbohidrat, untuk menghasilkan tenaga.Olih itu oksigen sangat penting untuk kehidupan.

 

Kemudaratan Oksigen

Walaubagaimana pun oksigen mempunyai kemudaratan dimana ianya juga merupakan atom yang sangat reaktif,yang mampu menjadi sebahagian dari molikul yang mampu merosakkan yang dipanggil “Radikal Bebas”.

 

Radikal Bebas

Radikal Bebas ini mampu menyerang sel-sel badan yang sihat. Serangan akan mengakibatkan kerosakan sel, penyakit dan ganguan sistem tubuh yang teruk yang juga disebut “sel gila” dan “ganas”. Radikal Bebas juga penyumbang besar kepada proses Penuaan Awal dan Penyakit-Penyakit berikut:

  • Kanser
  • Penyakit Jantung
  • Melemahkan Fungsi Otak
  • Melemahkan Sistem Daya Tahan dan lain-lain.
  • Kencing Manis

Secara keseluruhannya, Radikal Bebas di kesan penyumbang kepada sekurang-kurangnya 50 jenis penyakit.

Olih kerana Radikal Bebas mengandungi elektron yang tiada pasangan dan ianya tidak stabil dan akan bergerak secara aktif untuk menangkap elektron dari bahan-bahan lain untuk menstabilkan diri mereka. Diperingkat awal ianya berjaya menstabilkan radikal bebas tetapi membentuk proses yang lain yang akhirnya satu tindakbalas rantai bermula dan beribu-ribu tindakan radikal bebas bolih berlaku dalam masa beberapa saat sahaja pada peringkat reaksi pertama.

Bagaimana Mengawal Radikal Bebas

Kebiasaanya pembentukkan radikal bebas bolih dikawal secara semulajadi olih pelbagai sebatian berfaedah yang dikenali sebagai anti oksidan. Kekurangan antioksidan akan menyebabkan kerosakan akibat serangan radikal bebas terkumpul dan melemahkan.

Antioksidan mampu menstabilkan atau menghalang serangan radikal bebas keatas sel-sel.

 

Antioksidan Dalam Makanan

Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah sumber penting untuk vitamin C dan A, manakala gandum dan minyak sayuran berkualiti tinggi merupakan sumber vitamin E.

Seterusnya banyak bahan-bahan tumbuhan yang diperolehi dari tumbuhan yang dikenali sebagai “phyttonutrients” atau “phytochemicals” juga mengandungi ciri-ciri antioksidan contohnya, sebatian phenolic iaitu flavonoids yang diperolehi dari beberapa enis buah-buahan, sayuran dan ekstrak tea hijau.

 

Vivix Shaklee – A Revolutionary Breakthrough from Shaklee

Minuman campuran botani Vivix Shaklee merupakan revolusi terbaru didalam pemakanan polifenol.

Vivix Shaklee mengandungi campuran unik botani Poligonium Caspidatum, Anggur Muscadine, Elderberi Eropah dan Lobak Ungu yang kaya dengan poliphenol. Poliphenol adalah kumpulan fitokimia yang terdiri daripada sebatian tanaman yang mengandungi khasiat antioksidan dan sel anti-penuaan.

Oxygen Radical Absorbance Capacity (ORAC) value, from Laboratory Test, Brunswick Laboratorie 7/16/08, menunjukkan bacaan berikut:

* Vivix Shaklee Cellular – 5048 (per serving/ 1 teaspoon)

* Monavie Active – 610

* Xango Juice – 1976

* Tahitian Noni – 1016

Maklumat penting : Lebih tinggi kandungan ORAC lebih tinggi kekuatan antioksidannya. Jadi buat lah pilihan yang bijak.

 

 ibu

 

 

 

 

12 thoughts on “Vivix Shaklee- Vitamin Super Antioksidan

  1. Pingback: Kelebihan Shaklee B Komplek Dan Masalah Stress | Ejaz Beauty Lounge

  2. Pingback: Set Asas Shaklee Terbaik | Ejaz Beauty Lounge

  3. Pingback: Set Kesihatan Lelaki Shaklee membantu Kesuburan dan Tenaga. | Ejaz Beauty Lounge

  4. Pingback: Set Cantik Shaklee Untuk Awet Muda | Ejaz Beauty Lounge

  5. Hi puan..saya teruja dgn puan n bila baca blog puan saya rasa best sgt dgn Shaklee nih..mula2 saya concume pd Nov 2013 adalah alfafa lecithin n cinch untuk sliming n Alhamdulillah trun sikit berat badan kmudian saya tambah omega vitC herblax esp b-complex gla cinch tea n vitE. Hehe banyak kan..tp saya tidak beli sekali byak, saya beli sedikit2 ikut budget saya. Dan saya tak tau mana yg bgus unt saya munkin awal lg kot nak rasa perubahannye..tp Alhamdulillah saya rasa cergas n bertenaga. Umur saya 42 n anak2 masih kecil 7 dan 4thun. Stiap hari saya bangun seawal 530 pagi untuk menguruskan anak n suami ke sekolah. Pling saya suka esp..sbb dia buat saya kenyang sampai lunch..so bole bantu diet saya.. So skarang saya berminat dengan Vivix.. Kalu saya hanya ambik vivix untuk supplement saya sahaja boleh ke puan? Sbb vivix tu harganya agak mahal so saya nk concentrate hanya 1 produk untuk supplement harian saya di samping set slimming spt lecitin n herblax or esp. So saya tidak lah makan byak sgt vitamin2 nih.. Bole bantu saya..terimakasih puan
    2. Saya ada mengambil cinch tea dlm bln Jan ni..tp problem saya bila saya minum..saya rase pening2 mcam org nk pitam tu..sya dah ltak air byak abt 500ml air n campur dgn madu..saya ambik lepas lunch n dgn air suam. Tp masih ade rasa pening. Kenapa ye..dulu saya pernah ada simtom ni masa preggy 2nd baby. Klau puan tau bole share dgn saya..trimakasih skali lgi..

    • Waalaikumussalam Rina, oh ye ker…saya cuma berkongsi dari hati dan banyak pengalaman sendiri..

      kalau u tak nak makan banyak tp at the same time nak sihat, nak kurus dan nak cantik kulit dan aging gracefully, amalkan esp, cinch shake, vivix, collagen,lec and alf. klu rasa mahal, maybe gilir2kan la..feedback collagen pun sgt bagus tuk kulit, vivix n colagen bolih ambik cikit buat macam mask or night cream, bg kulit halus, putih, bersih dan tegang…lnsyallah..disamping zat2 wajib dah ada especially dlm cinch n esp.

    • lsyallah sangat2 digalakkn ambil superantioksident utk penyembuhan segera, imunity dan mencegah banyak masalah kesihatan selepas badan melalui sesuatu proses besar, elok tambah vitalea sekali sebab ada iron utk tambah darah

  6. Pingback: Rahsia Awet Muda Ayu Raudhah Dengan Vivix Shaklee - Pengedar Shaklee di Gombak

  7. Pingback: Lelaki turut alami Menopaus | Nikmat Sihat

  8. slm..puan tahniah..best baca tulisan puan..saya nak tanya kalau ambil vivix,vitalea dan ESP untuk penghidap kencing manis.Coz bacaan gula ayh sy 20.4 doctor ckp bahaya..boleh puan bg guide cara nak makan 3 suplement tersebut agr dapat menurunkan paras gula dalam darah dengan berkesan..

    • Wsalam, esp spt biasa, pagi dan malam juga, dua kli sehari, total 3 sudu besar sehari,
      vivix boleh ambik satu sudu kecil lps mkn dua kli sehari, kalau kesan nampak slow boleh ambik sudu besar dua kli sehari jg, vitalea 1bj dua atau 3 kli sehari lps mkn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*